Oglasno sporočilo

Gorenjka - slovenska čokolada zavezana kakovosti

Čas branja: 2 min
26.05.2009  13:28
Edina slovenska čokolada že 87 let

mistica

Zgodba o Gorenjki se začenja leta 1922, ko je v Lescah svojo tovarno čokolade osnoval Adolf Zavrtanik, sicer po poklicu trgovec, ki se je umetnosti izdelave čokolade priučil v času svojega bivanja v Trstu. Od samega začetka je bilo glavno načelo Zavrtanikove tovarne čokolade visoka kakovost, ki jo je dosegal tudi z uporabo najkakovostnejših surovin. Kupcem se je Zavrtanik predstavljal na sejmih, v njegovo trgovino pa so v času svojega počitnikovanja na Bledu radi in redno zahajali tudi člani kraljeve družine Karađorđević.

Visoka kakovost je še danes glavno vodilo blagovne znamke Gorenjka. Pazljivo izbiramo najboljše surovine: najžlahtnejši kakav, najbolj hrustljave in fino pražene lešnike, ter iz njih z ljubeznijo in znanjem izdelujemo edino slovensko čokolado. V zadnjih letih se je sicer na trgu pojavila množica ponudnikov obrtniško izdelanih čokoladnih tablic, ki pa čokoladno maso kupujejo in jo le oblikujejo ter nadgrajujejo z dodatki in aromami, medtem ko je Gorenjka še vedno edina v Sloveniji, ki čokolado ustvarja po lastnih recepturah od osnovnih surovin do končnega izdelka. Zvesti porabniki znajo ceniti kakovost čokolade Gorenjka, ki je letos že tretjič zapovrstjo prejela naziv Superbrand Slovenije.

Z razvojem po meri porabnika

Gorenjka je pri svojih zvestih porabnikih znana predvsem po svojih čokoladah z lešniki, ki jih ponuja v velikostnih različicah od 100 gramov do kilograma. Posebnost Gorenjke je njena ročno izdelana čokolada velikanka, težka kar sedem kilogramov in bogato posuta z najboljšimi lešniki. Gorenjka se dokazano lahko pohvali, da njene lešnikove čokolade vsebujejo največ lešnikov med istovrstnimi izdelki na slovenskem trgu. Veliko pozornosti v Gorenjki posvečamo razvoju, v skladu s trendi v konditorski industriji in potrebami potrošnikov. Leta 2007 je Gorenjka na trgu ponudila družino prestižnih čokolad, čokoladnih lističev in bonbonier Mistica, ki se odlikuje po izjemni kakovosti, dovršeni vizualni podobi in inovativnih okusih. Poznavalci cenijo okus žlahtnega kakava v Mistici s 75 % kakavovim deležem, osvežilno noto Mistice z arancini, ter izvirna okusa brusnic in zelenega jabolka ter brina in pehtrana. To pomlad smo linijo razširili še s prvo premium mlečno čokolado z okusom noisette-rezani lešnik, ki bi jo zaradi njenega polnega okusa ter voljnosti in topnosti lahko poimenovali tudi praline v obliki tablice.

čokolada gorenjka
Gorenjka je zadnja leta znana tudi po svojih prazničnih in sezonskih izdelkih. Prestižno linijo čokolad Zimska pravljica, ki jo je Gorenjka trgu ponudila v prazničnem božičnem času, ter linijo Pomladne sanje, ki smo jo na trgu ponudili v letošnjem velikonočnem času, so porabniki zelo dobro sprejeli kot izdelke, primerne za praznična obdarovanja. Gorenjka na svoji spletni strani www.gorenjka.si porabnikom ponuja tudi možnost sodelovanja pri ustvarjanju novih okusov po njihovi meri, najbolj zvesti pa se lahko včlanijo tudi v klub Čokoman, preko katerega so prvi obveščeni o novostih ter deležni posebnih ugodnosti.