Kaj o vstopu Hrvaške v EU menijo gospodarstveniki

Čas branja: 1 min
19.03.2013  16:22
Zadnji mesec pred »dnevom D«, torej pred vstopom sosednje Hrvaške v Evropsko unijo, bodo o tem na Finančni konferenci v Portorožu podrobneje govorili vidnejši predstavniki slovenskega in hrvaškega gospodarstva .

Finančna konferenca, največji finančno borzni in poslovni dogodek pri nas, bo letos jubilejna, 30. po vrsti, potekala pa bo 14. in 15. maja 2013 v Portorožu. Tam bodo vsi, ki so kakorkoli povezani z borzo, financami in davki v poslovnem življenju oziroma vsakdanu. Eden izmed sklopov predavanj bo namenjen tudi bližajočemu vstopu Hrvaške v Evropsko unijo. Kot je znano, bo Hrvaška polnopravna članica unije predvidoma postala 1. julija 2013.

financna konferenca

Kaj o vstopu Hrvaške v EU menijo vidnejši predstavniki hrvaškega in slovenskega gospodarstva, kako bo vstop sosednje države v EU vplival na Slovenijo in slovensko gospodarstvo, kakšne spremembe bodo pri tem nastale. Vse to boste lahko slišali, če se boste udeležili Finančne konference na temo Vstop Hrvaške v EU - priložnosti ali grožnja.

Na njej bo sodeloval tudi Vedran Šošić, viceguverner Hrvaške narodne banke .

Na pogovoru s hrvaškimi in slovenskimi gospodarstveniki pa bodo sodelovali tudi: Božo Dimnik, predsednik Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva (DSHP), Branko Roglić iz družbe Orbico, Vedran Šošić iz Hrvaške narodne banke ter Ivana Gažić iz Zagrebške borze. Pogovor bo vodil Andrej Šketa, predsednik uprave Ljubljanske borze.

Vedran-Sosic.1363706973.JPG
Vedran

Konferenco od leta 2012 skupaj organizirata Ljubljanska borza vrednostnih papirjev in Časnik Finance. Zadnja leta je ta konferenca privabljala skoraj 300 udeležencev.

Cilj konference je postati osrednji izobraževalni dogodek na borzno-finančnem področju. Temeljno poslanstvo konference je predstavitev aktualnih in perečih tem z borzno-finančnega področja, izobraževanje zaposlenih v omenjenem segmentu ter interaktivna izmenjava znanj, izkušenj ter mnenj in pogledov na aktualna vprašanja in izzive finančno- borzne industrije.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite 14. in 15.maja v Portorožu.

Več o programu Finančne konference si preberite tukaj.

Preberite tudi:

20.03.2013