Kako Goodyear zagotavlja konkurenčnost na energetskem trgu

Čas branja: 1 min
25.03.2014  16:32
Na 16. Dnevih energetike bo Pascal Pixius pojasnil spremljanje porabe energije v multinacionalki Goodyear

Na največjem srečanju energetskih menedžerjev pri nas bo eden izmed govornikov tudi Pascal Pixius, vodja področja energije in toplogrednih plinov za Goodyear Dunlop za celotno regijo Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Vabimo vas, da se nam pridružite 15. in 16. aprila v Portorožu!

Prijavite se lahko tukaj.

Pascal Pixius, vodja za področje energije in toplogrednih plinov za Goodyear Dunlop za celotno regijo Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike, Predstavil bo, kako multinacionalna družba Goodyear spremlja porabo energije in katere kazalnike ter cilje zasleduje na mesečni ravni. Osrednji del predavanja bo namenil strategiji izboljševanja energetske učinkovitosti. Pri tem se bo osredotočil na tri glavna področja: tehnični sistemi - oprema in procesi, infrastruktura obvladovanja energetske učinkovitosti ter vedenje zaposlenih in kultura podjetja, ki prav tako pomembno vplivata na izboljševanje energetske učinkovitosti. V zadnjem delu pa bo govoril tudi o problematiki toplogrednih plinov z vidika zagotavljanja konkurenčnosti podjetij.

Passfoto-PIXIUS-Pascal-.1395761443.jpg.o.600px.jpg
Pascal Pixius, vodja za področje energije in toplogrednih plinov za Goodyear Dunlop za celotno regijo Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike

Kdo je Pacal Pixius

Pascal Pixius je diplomiral iz elektro-mehaničnega inženirstva na Univerzi v Liègeu v Belgiji. Poslovno pot je v Goodyearu začel eta 1981 v Luksemburgu v oddelku inženiringa. Med drugim je bil odgovoren za področje telekomunikacij, energetskega menedžmenta, požarne varnosti in vodenje oddelka mehaničnega inženiringa. Leta 1999 je postal vodja inženiringa Goodyearove tovarne v Luksemburgu in svojo nalogo opravljal do leta 2011. Leta 1999 je bil imenovan tudi za člana uprave kogeneracijskega podjetja CEGYCO, ki je nastalo v sodelovanju med Goodyearom in glavnim dobaviteljem električne energije in plina za Luksemburg ENOVOS-om. Septembra leta 2011 je postal vodja za področje energije in toplogrednih plinov za Goodyear Dunlop EMEA in s tem odgovoren za področje celotne Goodyearove regije Evropa, Bližnji vzhod in Afrika.

Več o programu 16. Dnevov energetike pa si preberite tukaj.

zarnica-zelena-energija-th.1361135736.jpg.o.600px.jpg