Iščemo Najfinančnika leta!

Čas branja: 2 min
01.04.2015  11:44
Z nagrado želimo promovirati prodorne in zanesljive finančne strokovnjake, poslovne finančnike, člane uprave za finance, finančne direktorje in vodje financ

Obveščaj me o novih člankih:  

Časnik Finance in Poslovna akademija že šesto leto podeljujeta prestižno strokovno nagrado Najfinančnik leta. Nagrada ni »lepotne« narave, saj želimo pokazati, kaj znajo ljudje, ki so običajno v ozadju, imajo pa v rokah »škarje in platno« pri denarju, njegovem načrtovanju, porabi in pridobivanju ter ostalih finančnih in poslovnih funkcijah. Nagrado bomo podelili na letošnji 32. Finančni konferenci, ki bo 12. in 13. maja v portoroškem Grand hotelu Bernardin.

Dias-Najfinancik-zunanji.1427881391.jpg.n.600px.jpg

Skrbno izbrana strokovna komisija bo pozorno in strokovno ocenila življenjepise in konkretne dosežke kandidatov s poudarkom v letu 2014. Najti želimo strokovnjake, ki si zaslužijo biti finalisti in dobiti naziv Najfinančnik ter jih nagraditi.

Prijave zbiramo do 20. aprila 2015!

"Večini gospodarskih družb ni več prioriteta le preživeti, temveč povečati prihodke in likvidnost, dobiček pa uresničiti v denar in kapitalsko moč, vse to z namenom uresničevanja prihodnje trajnostne strategije družbe. Pri tem ima glavno vlogo poslovni finančnik, član uprave za finance ali finančni direktor," pravi Tatjana Horvat, predsednica komisije za ocenjevanje Najfinančnika leta.

Kakšni so pogoji za sodelovanje?

Letos podeljujemo strokovno nagrado Najfinančnik leta 2014. Za nagrado se lahko poteguje izkušen posameznik oziroma posameznica, ki je starejši/-a od 28 let in ima vsaj tri leta izkušenj na področju poslovnih financ (član uprave za finance, finančni direktor, vodja finance v podjetju oziroma finančni instituciji ipd.).

Kandidati se lahko prijavijo sami, lahko jih predlaga predsednik uprave oziroma glavni direktor podjetja ali ustanove, lahko jih prijavi druga oseba iz podjetja oziroma ustanove, lahko jih predlagajo podjetja ali posamezniki, lahko jih predlaga komisija ali uredništvo Financ.

Prijava kandidatov

Kako se prijaviti, če izpolnjujete pogoje za sodelovanje? Tako, da vi ali nekdo za vas pošlje na e-pošto jasna.spende@finance.si vaš življenjepis, ki mora vsebovati:

- Poslovni CV: napisati vsaj delovno mesto, formalno izobrazbo, formalne izkušnje/znanje na področju poslovnih financ in povezanih področij, drugo izobraževanje kot slušatelj ali predavatelj, strokovna in druga usposabljanja, povezava oz. izkušnje/znanje na drugih poslovnih področjih, in drugo.

- Zapišite in predstavite zahtevnejše projekte/področja v poslovnih financah, ki ste jih vodili oz. v njih sodelovali, s poudarkom na letu 2014: našteti in opisati pomembnejše projekte in njihove rezultate (obseg teksta najmanj polovica A4 strani).

- Zapišite, kako vidite vlogo finančnika v trenutnih tržnih razmerah: predstaviti vsebino nalog pri vsakdanjem delu na področju poslovnih financ (obseg teksta najmanj tretjina A4 strani).

- Zapišite, kako vidite vlogo finančnika v prihodnosti: predstaviti, kako vidite svojo vlogo oz. naloge poslovnega finančnika v prihodnosti (obseg teksta najmanj tretjina A4 strani).

Kandidat je odgovoren za resničnost življenjepisa. Kandidat naj v življenjepisu označi, katere informacije iz življenjepisa Časnik Finance ali Poslovna akademija Finance ne uporabi pri javnih objavah.