Prijavite se na tekmovanje za najboljše letno poročilo!

Čas branja: 2 min
22.07.2015  11:06
Zadnji rok za oddajo letnih poročil je 10. oktober.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Na Časniku Finance že 16. leto ocenjujemo letna poročila in najboljšim podeljujemo prestižne strokovne nagrade. "Letno poročilo je ogledalo, v katerem bi morali videti transparentno, resnično in pošteno poročanje, v dobrih in slabih časih. Podoba v ogledalu mora predstavljati bistvo poslovanja," pravi Tatjana Horvat, idejni vodja projekta in predsednica komisije za ocenjevanje letnih poročil.

Na tekmovanje se lahko prijavite tukaj.

naj-letno-porocilo-086-jm.1437556383.JPG.n.600px.jpg

Za letno poročilo je odgovorno poslovodstvo. Pri njegovi pripravi sodeluje veliko zaposlenih. Nagrade najboljšim niso »lepotne« narave, želimo poudariti vas, ki se trudite pri pripravi kakovostnega letnega poročila svojega podjetja, banke, zavarovalnice, javnega zavoda ali druge organizacije. "Ocenila vas bo skrbno izbrana strokovna komisija z vnaprej predpisanimi merili, o uvrstitvi letnih poročil odločajo seštevki točk komisije. Skupaj postavljamo standarde za sedanje in prihodnje kakovostno letno poročanje, saj nas v prihodnosti čaka zaradi sprememb računovodskih in nefinančnih direktiv, zakonov in standardov veliko novosti, " poudarja Horvatova.

Devet razlogov za prijavo na tekmovanje

1. Letna poročila ocenjuje neodvisna strokovna komisija.

2. Vsako letno poročilo prejme število doseženih točk, dosežene po posameznih področjih vsebin letnega poročila.

3. Vsako letno poročilo prejme strokovni komentar o prednostih in slabostih .

4. Olajšali si boste pripravo letnega poročila za prihodnje leto in se pripravili na novosti

5. Z uvrstitvijo na tekmovanje namenjate priznanje sodelavcu ali celotni ekipi sodelavcev podjetja oziroma finančne ustanove, ki pripravljajo letno poročilo. Tako pokažete, da delate strokovno, da so vaši napori pravilno usmerjeni in ste učinkoviti ter ste v vsem tem tudi opaženi.

6. Vsa nagrajena letna poročila so s komentarjem komisije imenovana v prilogi časnika Finance Najboljše letno poročilo, ki izide dan po podelitvi nagrad 18. novembera.

7. S svojo udeležbo dvigujete kakovostno raven priprave letnega poročila, saj jih berejo vsi, ocenjujemo pa jih na podlagi slovenske zakonodaje in mednarodno primerljivih pravil ter kulture njihove priprave.

8. S prijavo na tekmovanje dobite 20 odstotni popust pri kotizacijo za seminar "Priprava vsebin v letnem poročilu z novostmi", ki bo 17. novembra v popoldanskem času.

9. Slovesna podelitev nagrad bo v torek, 17. november ob 18. uri v Ljubljani.

Skupinska-nagrajenci.1437556442.jpg.n.600px.jpg
Skupinska fotografija lanskoletnih zmagovalcev.

Pomembni datumi:

- Zadnji rok za pošiljanje letnih poročil je 10. oktober 2015.

- Slavnostna podelitev nagrad najboljšim letnim poročilom: torek 17. november 2015 ob 18.uri v Ljubljani.

- Seminar (izobraževanje) o letnih poročilih: torek 17. november 2015 od 13.00 do 17.30 ure. Seminar bo namenjen spremembam direktiv, zakonov in standardov, ki veljajo za letna poročila.

- Objava rezultatov tekmovanja in vsebin o letnih poročilih v časniku Finance: sreda 18. november 2015


Več iz teme: