Razkrivamo govornike 17. Poslovne konference Portorož (PKP)

Čas branja: 1 min
02.09.2015  17:16
Osrednji gospodarski dogodek v državi, ki vsako leto pritegne prek 500 udeležencev, bo 19. in 20. novembra v portoroškem Grand hotelu Bernardin

Obveščaj me o novih člankih:  

Senator Sean Barrett iz dublinskega Trinity College, Alena Kupchyna, namestnica beloruskega zunanjega ministra, Christian Maygaard, nekdanji top manager in vodja globalne blagovne znake in poslovnega razvoja v podjetju LEGO, Nicholas Kfuri, profesor in poslovni svetovalec ...To so le nekateri izmed najvidnejših mednarodnih strokovnjakov, ki jih boste slišali na 17. PKP 19.in 20.novembra v Portorožu!

Pohitite in se še danes prijavite na največji poslovni dogodek pri nas ter izkoristite 35 odstotni popust! Prijavite se lahko tukaj.

PKP2014.1441206671.jpg.n.600px.jpg

Osrednja tema letošnje že 17. poslovne konference Portorož je »Jadranje v nevihtah«. Profesor Janez Prašnikar, programski vodja konference o letošnji PKP pravi: "Umirjenost svetovnega gospodarstva, ki smo jo zaznali v tako imenovanem obdobju velike zmernosti (great moderation), je, kot kaže, le še spomin na prejšnje čase. Ekonomisti napovedujejo večjo turbulentnost, ki naj bi bila povezana z nižjimi stopnjami gospodarske rasti in z večjimi nihanji. Evropska unija še ni bila pred težjimi izzivi, ki jih ponujajo že znana krizna žarišča v Grčiji in Ukrajini, pravkar končane volitve v Veliki Britaniji in bližnje volitve v nekaterih državah. Pred nekaj leti zgolj slutnje o možnem razpadu Evropske unije dobivajo vse vidnejšo podobo".

Ali je Grčija zgled za prihodnje reševalne akcije v evro območju bo udeležencem predstavil irski senator Sean Barrett iz dublinskega Trinity College. O Belorusiji v epicentru globalnega spora glede nafte in vode bo govorila Alena Kupchyna, namestnica beloruskega ministra za zunanje zadeve. Od danske znamke igrač Lego do globalne znamke - iz prve roke vam bo pojasnil Christian Maygaard, nekdanji top manager in vodja globalne blagovne znake in poslovnega razvoja v podjetju LEGO.

Gostili bomo tudi profesorja Veljka Boleta iz EIPF, ki bo govoril o Evropi, Sloveniji in jugovzhodbni Evropi in nam, kot vsako leto, predstavil makroekonomsko projekcijo Slovenije za prihodnje leto. Nicholas Kfuri, profesor in direktor podjetja Kfuri Consulting-Training-Networking bo predstavil trženjske izzivi, s katerimi se danes srečujejo evropska podjetja. Izvedeli pa boste tudi podrobnosti raziskave ljubljanske Ekonomske fakultete o tem, zakaj imajo glavni direktorji "raje" prodajnike kot tržnike. 17. PKP bomo sklenili z zagotovo izjemno zanimivim pogovorom s finančnim ministrom Dušanom Mramorjem.

Kot vsako leto pa bomo podelili tudi nagrade Časnika Finance za izjemne dosežke v gospodarstvu!

Pridružite se nam v Portorožu na 17. PKP!