Opazili smo ...

Čas branja: 2 min
10.03.2016  14:00  Dopolnjeno: 11.03.2016 16:30

Špecerija – svež koncept dostave na dom, prilagojen potrebam sodobnih družin

Opazili smo ...

Svojo 'kuhinjo' je odprla Špecerija, svež koncept dostave na dom, prilagojen potrebam sodobnih družin. Špecerija nam pušča užitek kuhanja ter odpravlja skrbi načrtovanja uravnotežene in zdrave prehrane ter tekanja za sestavinami. Koncept, ki je že dolgo uveljavljen v tujini, sploh v Skandinaviji, je tako končno na voljo tudi pri nas.

»Pri Špeceriji vam vsak teden nudimo raznolike recepte, zdrave ter enostavne za pripravo. Čas priprave niha med 30-40 minut, odvisno od tega kako spretni ste v kuhinji. Hkrati si bomo prizadevali, da bodo sestavine, ki vam jih bomo skupaj z recepti dostavili na dom, v čim večji meri lokalnega izvora. To v vsakem letnem času žal ni mogoče, osredotočili se bomo na sezonsko sveže sestavine«, pravi Karmen Simoni, ustanoviteljica in kreativka Špecerije, ki je o predstavitvi tega koncepta Sloveniji razmišljala že dlje časa.

ks-56e179688823f.jpg
Karmen Simoni, ustanoviteljica in kreativka Špecerije

Simonijeva je zelo dolgo časa bila ženska, ki bi ji tovrstna dostava hrane na dom prišla zelo prav – svoji družini je želela kuhati sama, ji ponuditi kakovostne obroke, hkrati pa za to ni imela časa. Bila je namreč del vodstva L'Oreala Slovenija vse od prihoda tega podjetja v Slovenijo pa do nedavnega. Še pred tem pa je delala v švedski Ikeji ter nekaj časa na Švedskem tudi živela in delala. Tam se je tudi prvič srečala s tem konceptom in dolgo razmišljala o tem, kako bi ga bilo najprimerneje prilagoditi za Slovenijo. »Vrečke s špecerijo so na Švedskem za mnoge družine ugoden način priprave hrane doma in kakovostnega preživljanja časa z družino. Koncept se je rodil pred osmimi leti sprva v glavnih mestih, danes pa z dostavami različnih ponudnikov pokrivajo celotno državo. Število pripravljenih obrokov s pomočjo sestavin in receptov iz vrečk s Špecerijo je pri največjem ponudniku preseglo število 50 milijonov obrokov. Še več, koncept se je preselil iz Skandinavije v ZDA ter nazaj v Evropo«, pravi Simonijeva. 

Špecerija vam tako odslej tudi v Sloveniji ponuja možnost, da svoje obroke pripravljate sami, po preverjenih receptih, s kakovostnimi sestavinami, čim bolj učinkovito in s čim manj stresa. Špecerija načrtuje, preizkuša, 'nabere' in dostavi, sami le še skuhate. Sestavine, potrebne za pripravo vsakodnevnih  obrokov, skupaj z recepti dostavijo na vaš dom ob ponedeljkih med 17. in 22. uro. Teden prej pa ne smete pozabiti naročiti vrečko Špecerije, ki ustreza vašim potrebam: izbirate lahko med vrečko Špecerije za 4 osebe za 3 dni ter vrečko Špecerije za 2 osebi za 3 dni.

Več informacij najdete na spletni strani ali Facebook strani Špecerije.