Znani prvi kandidati za Energetske nagrade

Čas branja: 1 min
15.03.2016  06:00  Dopolnjeno: 15.03.2016 13:22

Še 1 dan je čas za prijavo na razpis za Energetske nagrade, ki jih tradicionalno podeljujemo na aprilskih Dnevih energetikov

Znani prvi kandidati za Energetske nagrade

Energetske nagrade bomo letos podelili v treh kategorijah: za energetsko učinkovito podjetje oziroma ustanovo, za promocijski projekt in za energetsko učinkovit projekt. Prvih 12 prijavljenih kandidatov je Borut Hočevar že na kratko predstavil v tokratni prilogi Okolje in energija.

Le še 1 dan za prijavo!

Prijavljenih kandidatov bo še več, razpis je namreč še odprt, končujemo ga 16. marca, prijave pa še prihajajo. Vse bomo v prihodnjih dneh podrobneje predstavili na spletni strani Okolje in energija, v prihodnjih tednih pa tudi v tiskani izdaji Financ. Prijavitelji oziroma zaposleni v institucijah, ki bodo pravočasno podale veljavne vloge, imajo tudi 25-odstotni popust na udeležbo na 18. konferenci Dnevi energetikov, katere uvodni govorec bo priznani svetovni nevroznanstvenik Beau Lotto.  

Nagrade strokovne komisije in spletnih uporabnikov

Prijave bo v kratkem pregledala strokovna komisija, ki ji predseduje Stane Merše, vodja Centra za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožefa Stefana. V vsaki kategoriji bo komisija izbrala tri finaliste, mednje pa bosta razdeljeni po dve nagradi: ena po izboru komisije in druga po izboru bralcev Financ, ki bodo glasovali po spletu.

Zmagovalci bodo znani 19. aprila letos na Dnevih energetikov, k spletnemu glasovanju za nagrade po izboru spletnega občinstva pa vas bomo povabili že konec marca.