Izvozni Fokus: Kako pri izvozu uporabiti državno infrastrukturo

Čas branja: 1 min
17.03.2016  05:52  Dopolnjeno: 17.03.2016 06:31

Na 5. Izvoznem fokusu bodo izkušnje predstavili tudi Željko Puljić, Dušan Olaj in Tone Stanovnik

Izvozni Fokus: Kako pri izvozu uporabiti državno infrastrukturo

Iskratel se letos še bolj kot doslej želi iz ponudnika telekomunikacijskih storitev preobraziti v ponudnika storitev v oblaku in interneta stvari oziroma v razvijalca in integratorja informacijsko-komunikacijskih sistemov.

"Našim področjem delovanja dodajamo energetiko, transport in javno varnost. V petih letih bomo za razvoj namenili 60 milijonov evrov,« je povedal Željko Puljić, glavni direktor Iskratela.

Nič od naštetega jim ne bo uspelo, če ne bodo znali v svoje dobre rešitve pripričati kupce. Te ima Iskratel predvsem Rusiji, državah nastalih na območju nekdanje Sovjetske zveze, v Turčiji in EU, trudijo se prodreti v Iran. Zlasti na Vzhodu, kjer je gospodarstvo tesno povezano s politiko, jim ta pomaga odpirati vrata.

Na 5. Izvozem fokusu, ki bo potekal 23. marca v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, boste od Željka Puljića v živo lahko izvedeli, kako v mednarodno poslovanje podjetja vključiti aktivnosti države in kako uporabiti državno infrastrukturo pri poslovanju v tujih državah. 

puljic-56ea382a5e932.jpg
Iskratel bo v petih letih investiral 60 milijonov evrov. Za novo ponudbo rabi kupce. Željko Puljić, direktor Iskratela bo razkril, kako pri mednarodnem poslovanju uporabiti državno infrastrukturo.

Dušan Olaj in Ronaldinho

Duol Dušana Olaja napihljive šotore prodaja v Evropi, državah nekdanje Sovjetske zveze, v Latinski Ameriki ter na Bližnjem in srednjem Vzhodu. Za nogometnega zvezdnika Ronaldihna, ki je igral za Barcelono in Milano je v Dubaju postavil napihljiv balon, kjer bodo trenirali mladi talenti. Na izvoznem fokusu bo pojasnil, kako si odpreti vrata do novih kupcev, znanih, kot je Ronaldinhno, in manj slavnih.

olaj-56ea383f79624.jpg
Dušan Olaj, lastnik in direktor družbe Duol bo pojasnjeval, kako prepoznati tiste kupce, ki so vredni truda. Foto: Jure Makovec

Kako nadzirati mednarodno poslovanje in vključiti državo

Direktor in ustanovitelj družbe Špica International Tone Stanovnik, ki razvija in trži programske rešitve, bo na Izvoznem fokusu predstavil, kako nadzirati in kako vzdrževati mednarodno poslovanje.

Stanovnik-56ea387667998.jpg
Tone Stanovnik, Špica International bo govoril o tem, kako nadzirati in vzdrževati mednarodno poslovanje.

Najnovejši trendi trženja B2B

Gregor Pfajfar iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, bo na Izvoznem fokusu govoril o najnovejših trendih trženja B2B, kako vzpostaviti in učinkovito vrzdrževati odnose s kupci B2B, pa tudi o trženju v digitalnem svetu.

Več informacij o 5. Izvoznem fokusu z naslovom Najnovejše dobre prakse in triki mednarodnega poslovanja, ki bo potekal 23. marca v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, je na voljo na spletni strani dogodka.Udeležba na dogodku je brezplačna.