Novi bančni in finančni časi

Čas branja: 1 min
23.03.2016  06:34  Dopolnjeno: 23.03.2016 09:21

Že 33. Finančno konferenco bosta otvorila Sony Kapoor in Philipp Vorndran

Novi bančni in finančni časi

Philipp Vorndran, Investicijski strateg pri Flossbach & von Storchu, se bo v svojem nastopu na Finančni konferenci osredotočil na razvoj dogodkov v Evropi in na Kitajskem

10. in 11. maja letos bo Portorož gostil že kar 33. Finančno konferenco, ki bo potekala pod naslovom Novi bančni in finančni časi: Kako poplavo denarja spraviti v suhe denarnice. Otvorila jo bosta Sony Kapoor, vplivni makroekonomist in izvršni direktor podjetja Re-Define, ter Philipp Vorndran, Investicijski strateg pri Flossbach & von Storchu, ki bosta spregovorila o finančnih izzivih sveta in Evrope.

Kapoor in Vorndran osrednja govornika konference

Philipp Vorndran se bo v svojem nastopu osredotočil na razvoj dogodkov v Evropi in na Kitajskem, na dogodke brez precedensa in tvegane ukrepe globalnih centralnih bank. Vorndran je investicijski strateg pri Flossbach & von Storchu od leta 2009, pred tem je delal v Credit Suisse Group in Bank Julius Bär ter na University of Würzburg.

O finančnih izzivih pa bo govoril tudi Sony Kapoor, vplivni makroekonomist, ki ni le izvršni direktor podjetja Re-Define, ampak tudi gostujoči raziskovalec na London School of Economics, reden javni komentator v zvezi z evrom in zadevami, povezanimi s finančno reformo, ter strokovni svetovalec za mednarodne finance in razvoj pri Svetovni banki, ZN in mnogih vladah v razvitih državah in državah v razvoju.

Sony-Kapoor-56f251fc56083.jpg
Sony Kapoor, vplivni makroekonomist in izvršni direktor podjetja Re-Define, bo nastopil na letošnji Finančni konferenci

Pogovori o izzivih in priložnosti

Pomemben del Finančne konference je zastavljen v obliki pogovorov z vodilnimi predstavniki institucij v Sloveniji in regiji. Na tak način bo konferenca na primer obravnavala prihodnost kapitalskih trgov v regiji, izzive upravljanja državnega premoženja ter premike in priložnosti bank v regiji. Skozi pogovor s predstavniki podjetij, ki so prisotna v regiji, bodo udeleženci spoznali tudi »biznis pogled«: Kako in kje ta podjetja vidijo možnosti za rast, vlaganja in povezovanje ter kakšni so njihovi načrti za prihodnje obdobje.

Kje so meje poslovne integritete?

Dvodnevna konferenca, ki jo skupaj organizirata Ljubljanska borza vrednostnih papirjev in Finance, bo obravnavala tudi davčne probleme pri mednarodnem poslovanju, pričakovanju tujih investitorjev v Sloveniji, nujnost pokojninske reforme, nenazadnje pa tudi meje poslovne integritete.

Nove podrobnosti programa 33. Finančne konference bodo znane kmalu in sproti objavljene na spletni strani dogodka.