Oglasno sporočilo

Klub Oven v letu 2015

Čas branja: 1 min
30.03.2016  05:37  Dopolnjeno: 30.03.2016 11:17

Energetsko-kulturno-izobraževalni projekt Oven, ki z raznovrstnimi okoljskimi temami ozavešča in oživlja Maribor

Klub Oven v letu 2015

Avtor besedila: Jovana Popović, Vodja Kluba Oven

Klub Oven smo ustanovili v začetku lanskega leta. Gre pravzaprav za energetsko-kulturno-izobraževalni projekt, v okviru katerega vsak mesec pripravimo zanimive dogodke povezane z obnovljivimi viri energije, e-mobilnostjo, zelenimi delovnimi mesti, varstvom okolja, eko turizmom, recikliranjem in podobno.  Z raznovrstnimi okoljskimi temami želimo predvsem informirati obiskovalce ter obenem vzbuditi zanimanje širšega kroga ljudi za ekološke teme, saj postajajo tovrstna področja v sodobnem svetu vse pomembnejša. Dogodki so namenjeni širši javnosti, zato so tudi brezplačni, trudimo pa se, da jih uvrstimo v prostore v središču mesta, ki so nekoliko drugačni in zanimivi, s čimer želimo tudi mi nekoliko pripomoči k oživitvi centra Maribora.

oven2-56fb4b023db1e.jpg
Eden od dogodkov Kluba Oven v letu 2015

V klubskem letu 2015 smo gostili številne zanimive goste iz različnih področij: od slovenskih oblikovalcev izdelkov iz recikliranih materialov, ljudi, ki spodbujajo ponovno uporabo predmetov v skrbi za čistejše okolje, društev, ki si že vrsto let, s številnimi akcijami, prizadevajo za izboljšanje stanja v okolju, pa vse do strokovnjakov za svetlobno onesnaženje okolja in strokovnjakov za trajnostno gradnjo, mobilnost in turizem.

Pozabili nismo tudi na najmlajše, zato smo posebej zanje pripravili otroški Klub Oven, na katerem so spoznavali eksperimente povezne z obnovljivimi viri energije, v poletje smo stopili s kulturno-zabavnim dogodkom na odru živahne Poštne ulice, klubsko leto 2015 pa smo uspešno zaključili z »modrim praznovanjem«, kjer smo našim obiskovalcem ponudili kup zanimivih idej kako okolju prijazno preživeti božič in novo leto, obdarovati najbližje in obložiti praznično mizo. 

Vodja-Kluba-Oven-56fb4a744b884.jpg
Vodja Kluba Oven Jovana Popović

Za tiste, ki se naših dogodkov ne morejo ali utegnejo ogledati v živo, je vselej na voljo tudi neposredni prenos preko spleta, vsa srečanja Klub Oven pa najdete tudi v arhivu klubskih dogodkov na naši spletni strani.

Vabljeni k spremljanju Kluba Oven tudi v letu 2016 – pričakujejo vas strokovne informacije z našega področja ter unikatno doživetje.