Kako to počnejo Gorenjci

Čas branja: 1 min
14.04.2016  06:00

Občina Škofja Loka je leta 2013 začela skupaj z zunanjim partnerjem, Inštitutom za energetsko svetovanje Enekom, uvajati sistem upravljanja z energijo v občinskih stavbah. Kratkoročni cilj je znižanje ciljne porabe električne energije in toplote na manj kot sto kilovatnih ur na kvadratni meter na leto.

Kako to počnejo Gorenjci

Lokalni energetski koncept so sprejeli leta 2012 in od takrat so že precej zmanjšali stroške oskrbe z energijo, spodbudili pa so razvoj novih sistemov in tehnologij za učinkovito rabo energije in rabo obnovljivih virov. Rabo energije so znižali za petino.

Več o vložku, ki se bo povrnil prej kot v desetih letih, javnem razpisu za energetsko učinkovit občinski objekt ter skupini dejavnosti Loško je ekološko si preberite v prispevku Boruta Hočevarja na spletnem portalu Okolje in energija

Občina Škofja Loka je prijavljena na razpis energetskih nagrad časnika Finance v kategoriji Energetsko učinkovito podjetje ali ustanova. Vse prijavljene projekte predstavljamo na portalu Financ Okolje in energija oe.finance.si.Predstavili jih bomo tudi v prilogi Financ Okolje in energija, ki izide 19. aprila 2016, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov, ko bomo najboljšim podelili priznanja.

Več iz teme: