Kako to počnejo Gorenjci

Čas branja: 1 min
14.04.2016  06:00

Občina Škofja Loka je leta 2013 začela skupaj z zunanjim partnerjem, Inštitutom za energetsko svetovanje Enekom, uvajati sistem upravljanja z energijo v občinskih stavbah. Kratkoročni cilj je znižanje ciljne porabe električne energije in toplote na manj kot sto kilovatnih ur na kvadratni meter na leto.

Kako to počnejo Gorenjci

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Lokalni energetski koncept so sprejeli leta 2012 in od takrat so že precej zmanjšali stroške oskrbe z energijo, spodbudili pa so razvoj novih sistemov in tehnologij za učinkovito rabo energije in rabo obnovljivih virov. Rabo energije so znižali za petino.

Več o vložku, ki se bo povrnil prej kot v desetih letih, javnem razpisu za energetsko učinkovit občinski objekt ter skupini dejavnosti Loško je ekološko si preberite v prispevku Boruta Hočevarja na spletnem portalu Okolje in energija

Občina Škofja Loka je prijavljena na razpis energetskih nagrad časnika Finance v kategoriji Energetsko učinkovito podjetje ali ustanova. Vse prijavljene projekte predstavljamo na portalu Financ Okolje in energija oe.finance.si.Predstavili jih bomo tudi v prilogi Financ Okolje in energija, ki izide 19. aprila 2016, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov, ko bomo najboljšim podelili priznanja.


Več iz teme: