Varčni velenjski dijaki in učitelji prepolovili porabo toplote

Čas branja: 1 min
14.04.2016  14:00

V Šolskem centru Velenje namenjajo zadnjih petnajst let veliko pozornost učinkoviti rabi in obnovljivim virom energije, pojasnjuje predavatelj in vodja energetskega inženiringa na centru Cvetko Fendre.

Začeli so z organizacijskimi in ozaveščevalnimi dejavnostmi med zaposlenimi in udeleženci zavoda, na primer s prilagajanjem urnikov, vpeljali so energetsko knjigovodstvo, organizirali notranje in zunanje delavnice. Opravili so celovito energetsko sanacijo večine zgradb in uvedli model energetskega upravljanja zgradb. In rezultati? Več o njih si preberite v prispevku Boruta Hočevarja na spletnem portalu Okolje in energija. 

Šolski center Velenje je prijavljen na razpis energetskih nagrad časnika Finance v kategoriji Energetsko učinkovito podjetje ali ustanova. Vse prijavljene projekte predstavljamo na portalu Financ Okolje in energija oe.finance.si.Predstavili jih bomo tudi v prilogi Financ Okolje in energija, ki izide 19. aprila 2016, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov, ko bomo najboljšim podelili priznanja.

Varčni velenjski dijaki in učitelji prepolovili porabo toplote

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  


Več iz teme: