Posodobitev, ki je Talumu prinesla zavidljive prihranke

Čas branja: 1 min
17.04.2016  16:00

S posodobitvijo centralnega sistema proizvodnje komprimiranega zraka in s hkratno izrabo odpadne toplote iz kompresorjev v Talumu prihranijo 273 tisoč evrov na leto.

Posodobitev, ki je Talumu prinesla zavidljive prihranke

Več iz teme:  
Talum >
Obveščaj me o novih člankih:  
Talum dodaj

Ključni porabnik komprimiranega zraka je v Talumu elektroliza. S posodobitvijo centralnega sistema proizvodnje komprimiranega zraka so začeli sredi leta 2014. Med cilji projekta so bili znižanje specifične rabe električne energije, odprava ozkih grl, zagotovitev ustrezne kakovosti zraka, posodobitev nadzornega in hladilnega sistema delovanja kompresorjev in drugo.

Med pripravo na prenovo so sklenili, da bodo izrabili toplotno energijo, ki nastaja pri delovanju kompresorjev. O podrobnostih projekta ter učinkih prenove si več preberite v prispevku Boruta Hočevarja na spletnem portalu Okolje in energija

Projekt posodobitve centralnega sistema proizvodnje komprimiranega zraka in hkratne izrabe odpadne toplote iz kompresorjev v Talumu je prijavljen na razpis energetskih nagrad časnika Finance v kategoriji Energetsko učinkovit projekt. Vse prijavljene projekte predstavljamo na portalu Financ Okolje in energija oe.finance.si. Predstavili jih bomo tudi v prilogi Financ Okolje in energija, ki izide 19. aprila 2016, na prvi dan tradicionalne konference Dnevi energetikov, ko bomo najboljšim podelili priznanja.


Več iz teme:  
Talum >