Danes se v Portorožu začenjajo Dnevi energetikov

Čas branja: 1 min
19.04.2016  05:00

Prvi dan osrednje energetske konference leta prinaša: nevroznanstvenika Beuja Lotta, tovarne prihodnost, industrijsko energetsko učinkovitost v praksi ter prihodnost energetske obnove stavb. Podelili bomo tudi energetske nagrade. 

Danes se v Portorožu začenjajo Dnevi energetikov

Obveščaj me o novih člankih:  

Najprej moramo spremeniti ravnanje, šele potem so na vrsti tehnološke rešitve

Kako dojemamo novosti in spreminjamo naše vedenjske vzorce je izredno aktualno vprašanje pri učinkovitem upravljanju energije, ki ga bo v uvodu 18. Dnevov energetikov celovito naslovil svetovno priznani nevroznanstvenik Beau Lotto. V pogovoru z Borisom Sučićem z Instituta "Jožef Stefan" bo na praktičnih primerih s področja učinkovite rabe energije predstavil, kako ta znanja uspešno uporabiti pri našem vsakodnevnem delu z zaposlenimi.

Energetska učinkovitost v praksi

Hiter tehnološki razvoj je velik izziv tudi v industriji, kjer razvoj izrazito zaznamujejo informacijske tehnologije. Zato bo o tehnološkem plazu in digitalizaciji podjetij prvi dan konference spregovoril mednarodno priznani strateški svetovalec Jožek Gruškovnjak. Kakšna je vizija razvoja, kakšni so cilji na področju eko-energetske učinkovitosti ter s kakšnimi naprednimi tehnološkimi rešitvami jih dosegajo v podjetju J.W. Ostendorf, najsodobnejšem proizvajalcu barv v Evropi, bo udeležencem Dnevov energetikov zaupal Kai Minck. Tudi letos se bodo predstavili mnogi primeri dobrih praks iz naših podjetij, Željko Čančarević, vodja razvoja v nemšekm jeklarskem podjetju Georgsmarienhütte GmbH, pa bo predal bogate izkušnje in pristope iz jeklarske industrije, v kateri že več let uspešno deluje na področju zmanjševanja odpadkov in rabe energije.

Prihodnost energetske prenove stavb velik izziv za javni sektor

Pomemben poudarek prvega dne 18. Dnevov energetikov bo namenjen tudi prihodnosti energetske prenove stavb, ki predstavlja velik izziv tako za javni sektor kot tudi ostale stavbe. Tuji in domači strokovnjaki s področja bodo pod drobnogled postavili vse od inteligentnih predizdelanih fasad in vključevanja tehnologij OVE do strateške usmeritve države na tem področju. 

Podelitev energetskih nagrad

Prvi dan konference se bo zaključil slovesno, s podelitvijo energetskih nagrad časnika Finance po izboru strokovne komisije in spletnih uporabnikov. 

 

Več o programu 18. Dnevov energetikov najdete na spletni strani konference