Drugi dan Dnevov energetikov o trendih in razvoju

Čas branja: 1 min
20.04.2016  12:56  Dopolnjeno: 20.04.2016 13:02

V Portorožu se danes, 20. aprila 2016, zaključuje dvodnevna konferenca Dnevi energetikov, ki je letos potekala pod naslovo Energetska učinkovitost - največji evropski vir energije.

Drugi dan Dnevov energetikov o trendih in razvoju

Obveščaj me o novih člankih:  

Glavni poudarek drugega dne konference je namenjen razvoju energetskih storitev ter trendom na področju učinkovitega ravnanja z viri.

Razvoj pametnih omrežij in s tem povezanih energetskih storitev namreč prinaša nove priložnosti in tveganja, o katerih bo na podlagi bogatih izkušenj in s pomočjo praktičnih primerov spregovoril Edwin Edelenbos z Nizozemske. Ker v tem kontekstu pomembno vlogo igra vodik, bo najnovejše smernice in tehnološke rešitve s področja uporabe vodika predstavil Jean-Luc Delplancke iz Evropskega razvojnega partnerstva za gorivne celice in vodik. 

Prof. Dušan Gvozdenac, vrhunski strokovnjak z bogatimi izkušnjami iz prakse v industriji in avtor več knjig s področja energetske učinkovitosti, bo udeležencem konference podal kratek vpogled v razumevanje preteklih svetovnih trendov in aktualnega dogajanja na področju učinkovitega ravnanja z viri. Predstavljena pa bo tudi raziskava o energetski učinkovitosti industrije v naši regiji, sploh prva tovrstna raziskava doslej, ki je podala kar nekaj zanimivih vpogledov v ovire in spodbude za energetsko učinkovitost, identificirala pa je tudi možnosti za prihranke.

Popoln program drugega dne si lahko ogledate na spletni strani konference. 

Prve fotoutrinke s konference (avtor: Jernej Lasič) si lahko ogledate v fotogaleriji dogodka