Ljubljana je sicer lepa, a tujci s celega sveta tu ne potrebujejo nepremičnin

Čas branja: 1 min
10.05.2016  14:08  Dopolnjeno: 10.05.2016 14:30

Mario Draghi ima samo en cilj. Narediti evro čim bolj grd. To izboljšuje sposobnost in finančno kondicijo podjetij v primerjavi s podjetji iz drugih denarnih območij, poudarja Philipp Vorndran, investicijski strateg pri Flossbach & von Storchu, eden osrednjih govorcev letošnje Finančne konference. 

Ljubljana je sicer lepa, a tujci s celega sveta tu ne potrebujejo nepremičnin
Foto: Jernej Lasic

Philipp Vorndran je na konferenci poleg ECB-ja in trga nepremičnin govoril tudi o strukturnih reformah, slovenskih državnih obveznicah in politiki. 

»Denar se v nepremičnine steka tam, kjer je potreba po nepremičninah. Ljubljana je sicer lepa, a tujci s celega sveta tu ne potrebujejo nepremičnin. Jih pa potrebujejo v Nemčiji ali v Londonu. Tam je stanovanje postalo dosegljivo vsakomur. Dodatno bo potrebno zgraditi tudi nepremičnine za begunce, vse to bo vplivalo na nepremičninski trg,« je o nepremičninskem trgu povedal Vorndran.

Obširnejši prispevek Janeza Tomažiča s konference si lahko preberete na Finance.si, medtem ko si lahko na portalu Poslovne akademije Finance preberete tudi intervju s Vorndranom, ki smo ga izvedli pred konferenco, v katerem poudarja, da se finančna kriza nikoli ni končala.