Oglasno sporočilo

Za izterjavo tujih dolžnikov je dovolj le en jezik

Čas branja: 1 min
11.05.2016  06:09  Dopolnjeno: 11.05.2016 06:15

Ste vedeli, da evropska podjetja izdajo v povprečju kar 13 % svojih računov v tujino? Približno vsak peti račun v Zahodni Evropi in približno vsak četrti račun v Vzhodni Evropi je plačan z zamudo ali pa sploh ne. V EOS-u so zato razvili novo platformo za izterjavo dolgov, ki govori jezik vašega dolžnika ter nudi potrebno varnost. 

Za izterjavo tujih dolžnikov je dovolj le en jezik

Ko se je treba soočiti z neporavnanimi računi, podjetjem največ težav predstavljajo različni zakoni in pravni sistemi držav članic EU. Da se izognejo izterjavam, nekatera mednarodna podjetja omejujejo svoje plačilne pogoje za stranke iz tujih držav. Na tem mestu se zastavlja vprašanje, ali je omejitev plačilnih pogojev za tuje stranke res idealna rešitev, s pomočjo katere se bomo izognili nezaželenim izterjavam?

V EOS-u smo ravno zato razvili novo platformo za izterjavo dolgov, ki bo govorila jezik vašega dolžnika, pri poslovanju čez mejo pa vam bo nudila potrebno varnost. Sodoben spletni portal EOS Global Collection smo razvili za mednarodne korporacije, ki upravljajo ali kontrolirajo svoje globalne izterjave preko osrednje enote, bodisi iz centra skupnih služb (Shared Service Centre, v nadaljevanju SSC) bodisi iz korporativnega sedeža. In kako deluje platforma, ki danes ponuja rešitev že za 180 držav sveta?

logo-eos-5732b1c14a28d.PNG

Vzemimo primer, da je strankin SSC lociran v Nemčiji. Če je stranka recimo locirana v Franciji, dolžnik pa v Avstriji, platforma posreduje ta primer od EOS Credireca v Franciji k EOS-u ÖID v Avstriji. Poleg tega, da platforma povezuje naše partnerje po vsem svetu, omogoča strankam, da vedno sledijo trenutnemu statusu za vse podružnice in za vsako državo. Izpopolnjen proces izterjave po načelu 'vse na enem mestu' omogoča podjetjem osredotočenost na svojo glavno dejavnost, izterjavo dolgov pa vodijo strokovnjaki.