Oglasno sporočilo

Grand Slam Wimbledon 2016 – najprestižnejši teniški turnir na svetu je doma na Sport Klubu!

Čas branja: 1 min
18.05.2016  06:18  Dopolnjeno: 18.05.2016 06:19

Ljubitelji tenisa že odštevajo dneve do začetka  vsakoletnega vrhunca sezone - teniškega praznika v Wimbledonu. Najboljši igralci sveta bodo letos na »sveti travi«  merili moči od ponedeljka 27. junija do  nedelje 10. julija.  

Grand Slam Wimbledon 2016 – najprestižnejši teniški turnir na svetu je doma na Sport Klubu!
Foto: Pool

Kot je v zadnjih letih že navada, bo najprestižnejši teniški turnir na svetu ekskluzivno prenašala športna televizija Sport Klub. Gre za zahteven projekt, saj bodo gledalcem na kanalih Sport Klub1 in Sport Klub2 vsak dan v povprečju ponudili kar okrog 18 ur teniških prenosov v živo, zvečer pa še posebno oddajo o dnevnem dogajanju na najstarejšem in najpomembnejšem turnirju na našem planetu.  

Grand Slam Wimbledon je nekaj posebnega. Njegova bogata zgodovina in prav po angleško negovana tradicija ga izdvajata izmed vseh Grand Slam turnirjev in mu še danes dajeta pridih teniške romantike. Nesmrtna zgodba o svetovnem teniškem prazniku na »sveti travi« se je rodila leta 1877, ko so člani kluba All England Lawn Tennis &  Croquet Club v londonskem okrožju Wimbledon organizirali prvi turnir. Tekmovanje je iz leta v leto pridobivalo na veljavi ter postalo krona teniških turnirjev na svetu, kjer so zmagovali le velemojstri te igre. Po uspehih še posebej izstopajo: pri dekletih Američanka češkega rodu  Martina Navratilova, ki je zmagala kar devetkrat, pri moških pa Švicar Roger Federer, Američan Pete Sampras ter Anglež William Renshaw, ki so bili najboljši po sedemkrat. Lani sta se zmage veselila trenutno prva igralca sveta Srb Novak Djoković ter Američanka Serena Williams. Ali bosta uspešna tudi letos boste najprej izvedeli na Sport Klubu!