Oglasno sporočilo

Pravilno zastavljeni pogoji sodelovanja znižajo stroške in zmanjšajo tveganja

Čas branja: 1 min
24.05.2016  08:00

Slovenski izvozniki se soočajo z vedno večjo konkurenco. Kupci podaljšujejo plačilne roke, ki slej ko prej postanejo obremenjujoči za likvidnost podjetja. Kako si pri tem pomagati?

Pravilno zastavljeni pogoji sodelovanja znižajo stroške in zmanjšajo tveganja

Izvoznik, ki ima težave s plačilno disciplino svojih kupcev ali pa kupec izkorišča prednost konkurence ponudnikov na trgu za podaljševanje svojih plačilnih rokov, se lahko pred vplivom na likvidnost svojega podjetja zavaruje s prodajo terjatev iz naslova akreditiva za odloženo terjatev, sklenjenega s kupcem.

Rešitev je še zlasti primerna za manjša in srednje velika hitro rastoča podjetja, pa tudi podjetja, ki aktivno upravljajo s tveganji posameznih kupcev, saj omogoča večjo prodajo obstoječim kupcem brez preseganja limitov oz. dovoljene izpostavljenosti do kupca. Če izvoznik svoje terjatve zavaruje z dokumentarnim akreditivom, pa si zagotovi tudi nižji strošek odkupa terjatev, saj slovenska banka prevzame tveganje plačila kupčeve banke, ki ima v večini primerov boljšo boniteto kot kupec.

Letos mineva 25 let prisotnosti UniCredit Bank na slovenskem trgu in prav toliko let odkar zaupa v naše delo vsako leto več strank. Na podlagi znanj s 50 trgov smo partner pri razvoju multinacionalk in podjetij, ki delujejo na rastočih trgih srednje in vzhodne Evrope, s svojimi storitvami pa podpiramo tako mednarodna podjetja, ki so prisotna na slovenskem trgu, kot tudi slovenske podjetnike pri njihovih prizadevanjih za širitev poslovanja v tujino.

Spletna stran: www.unicreditbank.si      

Kontakt: CMTF@unicreditgroup.si

Andreja-Ulaga-1-5742bf8550ffa.jpg

Andreja Ulaga, produktna specialistka na področju zunanje-trgovinskega poslovanja, UniCredit Bank: »Veliko naših strank nas vključi že pred oddajo ponudbe kupcu ali pa ob sklepanju komercialnih pogojev. V tako zgodnjih fazah vam najlažje svetujemo, kako lahko vaš poslovni odnos čim bolje zavarujete.«