Najpodjetniška ideja je Robust 600!

Čas branja: 1 min
03.06.2016  06:04  Dopolnjeno: 07.06.2016 05:38

Robust 600, ki nacepi dvakrat več drv kot klasični cepilnik, so bralci Financ in komisija Najpodjetniške ideje izbrali za letošnjega zmagovalca. 

Najpodjetniška ideja je Robust 600!
Foto: Jure Makovec

Pri Časniku Finance so razglasili zmagovalca Najpodjetniške ideje 2016. To je Robust 600 - najnovejši cepilni stroj, ki so ga razvili v podjetju Sico iz Arje vasi. Tržijo ga od lanske jeseni, kupce pa vidijo od Amerike do Azije. Inovativen je v tem, da nacepi dvakrat več drv kot klasični cepilnik, pri tem pa porabi podobno količino energije. Delo s tem cepilnim strojem je kljub večji produktivnosti bolj varno in za upravljavca stroja manj obremenjujoče. Cepilnik je namenjen podjetjem in posameznikom, ki delajo in prodajajo drva za kurjavo in ogrevanje. Primeren je tudi za redno proizvodnjo, saj je visokozmogljiv. Z njim bi radi prodrli v skandinavske države, Kanado pa vse do Avstralije in Nove Zelandije. Čez tri leta bi radi ta tip cepilnikov prodajali na najmanj petih tujih trgih in dobili od 180 do 200 naročil na leto.

Najpodjetniška ideja je eden prvih projektov Financ, s katerim spodbujajo podjetništvo in inovativnost. Do zdaj so v tem izboru predstavili več kot 500 novosti, letos pa so ga pripravili že trinajstič zapored. 

npi-www-041-jm-1--5752ccc4b1f1b.JPG
Nagrado je zmagovalcu izročil Gregor Sakovič, vodja NLB Centra inovativnega podjetništva. Foto: Jure Makovec

Že drugo leto zapored je zaključna prireditev potekala v NLB Centru inovativnega podjetništva, NLB pa je, skupaj z Generalijem in Goodyear, projekt podprla tudi kot osrednji sponzor. Vodja NLB Centra inovativnega podjetništva Gregor Sakovič je ob tej priložnosti opozoril na zanimivost, da je bil ravno dogodek Najpodjetniška ideja v preteklem letu sploh eden prvih večjih dogodkov, ki so jih v Centru gostili, do danes pa se jih je v njem odvilo že več kot 500. "NLB ni samo finančna institucija," je poudaril Sakovič, s Centrom želijo biti tudi resen akter pri kreiranju novih idej in podpornega okolja za širše deležnike v vsej Sloveniji.

Zgodbo zmagovalca Najpodjetniške ideje 2015/2016 si lahko preberete v prispevku Petre Šubic z naslovom Najpodjetniška ideja: Robust 600 nacepi dvakrat več drv kot klasični cepilnik, to pa je njihova zgodba, ujeta v kamero: 

Predstavitve vseh 10 finalistov pa si lahko ogledate na spletni strani Najpodjetniške ideje.