"Trik s pitjem sredstva proti polžem nam pride prav, predvsem v Avstriji"

Čas branja: 1 min
08.06.2016  07:00

HomeOgarden je na tuje trge prodrl s pomočjo Bauhausa, pri čemer direktor Pfeifer poudarja, da si z njimi delijo podobno vizijo razvoja vrtnega programa. HomeOgarden namreč ponuja 100-odstotno naraven program in sploh prva homeopatska sredstva za rastline na svetu. 


Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Aleš Pfeifer dodaj
Bauhaus dodaj

Aleš Pfeifer iz podjetja HomeOgarden, kjer razvijajo naravna sredstva za varstvo rastlin, je na zaključnem dogodku Najpodjetniška ideja, poudaril pomen strateških partnerjev za prodor na tuje trge. V HomeOgarden, ki svoje izdelke izvaža tudi na Hrvaško, so namreč v lanskem letu  prodrli v Avstrijo, ki velja za enega najbolj razvitih trgov za vrtičkarje, letos pa prodajo širijo na več kot 300 prodajnih mest po Avstriji ter prodirajo v Nemčijo, Italijo, na Češko in Slovaško. "Za leto 2017 se že dogovarjamo za Dansko," še pove Pfeifer, ki je na odru Najpodjetniške ideje stal že pred tremi leti. "Časnik Finance nam je precej pomagal na naši poti", je ob tem poudaril direktor HomeOgarden. 

Njihov program je 100-odstotno naraven, zato se pri svojih promocijah poslužujejo tudi pitja svojih sredstev. "Trik s pitjem nam precej pride prav, predvsem v Avstriji", pove Pfeifer, za pridobitev zaupanja. So tudi svetovni pionirji na področju homeopatskih sredstev za rastline. 

Njihova zgodba o uspehu je hkrati zgodba o uspešnem partnerstvu s podjetjem Bauhaus. Med partnerjevimi glavnimi prednostmi Pfeifer izpostavlja lokalno organiziranost podjetja, poslovno in finančno stabilnost ter podobno vizijo razvoja vrtnega programa. Partnerstvo uresničujejo v prvi vrsti skozi uspešno ter obojestransko korektno poslovanje. Imajo zagotovljene redne predstavitve v katalogih, organizirajo skupne dogodke, predavanja za kupce, skupne nastope na sejmih ter posebne izpostavitve izdelkov. Redno tudi izobražujejo trgovce: "Dosegli smo, da je Polže stop poskusil vsaj po en trgovec na poslovalnico," doda Pfeifer. Za vse to sami ne bi imeli sredstev. 


Več iz teme: