Minolta Europe in druge tuje in domače izvozne zgodbe o uspehu

Čas branja: 2 min
13.06.2016  09:23  Dopolnjeno: 04.07.2016 07:05

Konec junija bo v Ljubljani potekala 3. Konferenca slovenskih izvoznikov, katere osrednji govorec bo Akio Miyabayashi, posebni svetovalec in nekdanji direktor Minolte Europe.

Minolta Europe in druge tuje in domače izvozne zgodbe o uspehu

Obveščaj me o novih člankih:  
Minolta dodaj
Jure Knez dodaj
Dewesoft dodaj
Christian Poschik dodaj
Mojmir Mrak dodaj

Že tretja konferenca slovenskih izvoznikov, ki bo 29. junija v Ljubljani, se bo začela s pregledom izvozne panoge v celoti in po segmentih, s katerim bo udeležence seznanila Maria Anselmi, direktorica Bisnode. 

Akio Miyabayashi, posebni svetovalec in nekdanji direktor Minolte Europe se bo v svoji predstavitvi osredotočil na poslovni model izvozno naravnanega podjetja med disrupcijo novih tehnologij in tradicionalnimi vrednotami. Miyabashi je namreč Minolto Europe vodil v času velikanskih sprememb ter s svojim enkratnim razumevanjem kriterijev in gonilnih sil globalne konkurenčnosti uspešno razvil poslovanje v Evropi. Njegova sposobnost za razumevanje različnih svetovnih kultur in njihove uporabe za uspešno rast je Minolti omogočila, da je postala glavni akter v Evropi.

akio-575e60ca954ad.jpg
Akio Miyabayashi, posebni svetovalec in nekdanji direktor Minolte Europe

O tem, kako zgraditi prodajno mrežo na treh celinah, bo spregovoril Jure Knez, soustanovitelj in tehnični direktor DEWESoft, zasavskega globalnega podjetja in slovenske podjetniške gazele, ki se ukvarja z razvojem visokotehnoloških merilnih sistemov.

Na primeru avstrijskega šampiona bodo udeleženci izvozne konference prejeli tudi nekaj nasvetov, kako zmagati pri izvozu in mednarodnih poslih, ki jih bo delil dr. Christian Poschik, nekdanji član uprave Agrana Fruit.

'Izvozniška' Evropa prihodnosti

O Evropi prihodnosti s pomembnimi indikacijami za izvozno naravnana podjetja ter o tem, kako lahko gospodarstvo pripomore k ohranjanju Schengenskega režima pa bodo spregovorili prof. dr. Mojmir Mrak z Ekonomske fakultete v Ljubljani, generalni direktor Gebrüder Weiss Aleš Teran, namestnik veleposlanice na Veleposlaništvu Zvezne republike Nemčije v Ljubljani dr. Jakob Haselhuber ter direktor Advantage Austria Ljubljana dr. Peter Hasslacher.

Zmagovalci slovenskega izvoza

3. Konferenca slovenskih izvoznikov pa bo tudi nagradila najuspešnejše. Nagrado zmagovalec slovenskega izvoza časnik Finance podeljuje, ker želi  poudariti pomen slovenskih izvoznikov in izvoza za razvoj in blaginjo Slovenije ter priznati trud izvoznikov in doprinos izvoznih podjetij k razvoju slovenskega gospodarstva in družbe v celoti. Na konferenci bomo spoznali zmagovalca tudi skozi pogovor, ki ga bosta vodili Jana Benčine Henigman, članica uprave UniCredit Banke Slovenija, in Sabina Petrov, urednica portala Izvozniki.si.

Lansko leto je nagrado, ki je bila podeljena sploh prvič, prejelo podjetje Euro Plus. 5 finalistov za letošnjo nagrado zmagovalec slovenskega izvoza bomo v Financah objavili v sredo, 22. junija, lestvico 50 najboljših in največji izvoznikov pa bomo objavili v Managerju, v petek, 24. junija.

kosmrlj-matej-028-jm.1435929397.jpg.o.600px.jpg.600px-575e61f1e4311.jpg
Matej Košmrlj, izvršni direktor Euro Plusa, prejemnika prve nagrade zmagovalec slovenskega izvoza

Revija Manager pa bo že desetič podelila priznanje Managerski izziv. Lansko leto je nagrado prejel Janez Novak iz podjetja RLS Merilna tehnika. »S tem priznanjem poskušamo gledati v prihodnost. Naš namen je, da opozorimo na zvezde prihodnosti,« pravi urednica Revije Manager Vita Cajnko Javornik. Kot pravi, izbirajo med podjetji oziroma poslovneži, ki so v zadnjem času presenetili s prelomnimi načrti. »Ne gre vedno samo za veliko rast, njihove prelomnice so namreč različne,« še pravi Cajnko Javornikova.

Celoten program te konference v organizaciji Financ je objavljen na spletni strani dogodka.