Kako nam lahko Srbija pomaga pri izvozu v Rusijo?

Čas branja: 1 min
14.06.2016  07:00

3. Agrobiznis konferenca, ki bo 16. junija v Ljubljani, bo predstavila stanje in izzive za prihodnost kmetijske industrije v Sloveniji, možnosti za srbsko pomoč Sloveniji pri izvozu v Rusijo, ter kako Mercator kmetom odpira vrata do polic in sodeluje z zadrugami. Na konferenci bodo prvič javno objavljeni tudi najboljši podjetnik v kmetijstvu, najbolj inovativen produkt v kmetijstvu ter najboljši domači izdelek po izboru potrošnikov.

Kako nam lahko Srbija pomaga pri izvozu v Rusijo?

Obveščaj me o novih člankih:  

Že tretja Agrobiznis konferenca, ki poteka v organizaciji Poslovne akademije Finance, bo znova odprla nekaj aktualnih tematik in nagradila najboljše.

O trenutnem stanju slovenskega kmetijstva ter načrtih in izzivih za prihodnost kmetijske industrije bo spregovorila Tanja Strniša, državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, medtem ko bo pomemben poudarek konference namenjen sodelovanju med Slovenijo in Srbijo. Nekdanji srbski minister za kmetijstvo in ustanovitelj ter programski direktor podjetja SEEDEV, ki se ukvarja z analiziranjem problemov na področju kmetijstva in razvoja podeželja, Goran Živkov bo spregovoril o tem, kako lahko Slovenija in Srbija povečata izvoz kmetijskih izdelkov, kako lahko Srbi pomagajo slovenskemu kmetijstvu in živilski industriji pri izvozu v Rusijo, pa tudi o tem, kakšna je strategija razvoja Srbije na kmetijskem področju.

Konferenca bo odprla tudi vrata vselej aktualne tematike odnosa med Mercatorjem in njegovimi dobavitelji, konkretneje o tem, kako sodeluje s kmeti in z zadrugami, o čemer bo spregovoril predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič.

Nenazadnje se bo Agrobiznis konferenca dotaknila tudi dveh primerov uspešnega zagona in produktivnega vodenja družinske kmetije – Smrekarjeve domačije in Ekološke kmetije Plahuta – in z njunim zgledom podala nasvete o tem, kako učinkovito upravljati kmetijo.

Podelitev nagrad zmagovalcem natečaja

Na konferenci pa bodo prvič javno objavljeni tudi najboljši podjetnik v kmetijstvu, najbolj inovativen produkt v kmetijstvu ter najboljši domači izdelek po izboru potrošnikov. Kandidate za slednje lahko spoznate na spletnem portalu Agrobiznis