Mama skrbi za to, da gremo v pravo smer

Čas branja: 1 min
15.06.2016  11:11  Dopolnjeno: 15.06.2016 13:39

Na 4. Konferenci o družinskem podjetništvu spregovorili tudi o vlogi matere v družinskem podjetju

Mama skrbi za to, da gremo v pravo smer
Foto: Jernej Lasic

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Uvodničar konference, 24-letni Lodewijk Tax, je poudaril pomembno posebnost družinskega podjetja: »V družinskem podjetju moraš upravljati ne le posel, ampak tudi družino.« Ključno je, da te nihče ne sili v podjetje, če tega ne želiš, je izpostavil, in k temu dodal, da njegova mama sicer ni vpletena v družinski posel, a poskrbi za to, da gredo vsi v pravo smer, oz. da nihče ne bo porinjen v smer, v katero noče.  

Mama podjetja Ultralighting skrbi za finance, je pojasnila Nina Furlan, ki se je svojo kariero prav tako odločila nadaljevati v družinskem podjetju. Oče vidi 10 let v prihodnost, medtem ko mama misli na finančno realnost in ga s tem nekoliko upočasnjuje, je še dodala.

Povsem drugačna pa je zgodba v podjetju Kamen Kociper. Tina Kociper se sicer ni odločila nadaljevati svojo pot v družinskem podjetju, a je njena mati zato kar 30 let uspešno vodila podjetje, ki ga je ustanovil Tinin dedek, pred kratkim pa je njegovo vodenje prevzel brat. »Mislim, da je bila naša konkurenčna prednost ravno to, da ga je vodila ženska, ženski pristop,« je zaključila Tina.


Več iz teme: