Znana sta osrednja govorca letošnje Poslovne konference Portorož!

Čas branja: 1 min
05.09.2016  05:00  Dopolnjeno: 14.09.2016 15:08

Cormac Ó Gráda, priznani profesor ekonomije na Univerzi v Dublinu, in Stephanie Kelton, raziskovalka, ki je bila med drugim tudi glavna ekonomistka v proračunskem odboru senata ZDA in svetovalka za gospodarstvo v Sandersovi predsedniški kampanji, bosta osrednja govorca že 18. Poslovne konference Portorož.

Znana sta osrednja govorca letošnje Poslovne konference Portorož!

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Stephanie Kelton dodaj
People dodaj
Futura dodaj
Bernie Sanders dodaj

Novembrska poslovna konferenca, na kateri se vsako leto zbere in mreži več kot 500 gospodarstvenikov, velja za osrednji gospodarski dogodek v državi. Letos bo odpravljala barikade – v naših glavah in dejanjih. Znano je že, kdo bosta letošnja osrednja govorca: Stephanie Kelton in Cormac Ó Gráda.

Odločitve moramo sprejemati na temelju preverjenih podatkov

Zadnja knjiga Cormaca Ó Gráde “Eating People is Wrong, and Other Essays on Famine, Its Past, and Its Future” ni le knjiga o zgodovini lakote, ampak opomnik, kako pomembno je sprejemati odločitve, ki temeljijo na preverjenih podatkih in jih ne ovirajo ideološka prepričanja. Lakota ni grozna za ljudi le sama po sebi, temveč tudi z vidika, kaj so ljudje sposobni narediti drug drugemu v času lakote. Odpira tudi razpravo, kakšne so možnosti in omejitve pri oskrbi s hrano v prihodnosti. Kakšno grožnjo predstavlja globalno segrevanje?

Cormac Ó Gráda je zaslužni profesor ekonomije na Univerzi v Dublinu, zunaj Irske pa verjetno najbolj znan po svojih prispevkih na področju svetovne zgodovine lakote. Delal je kot urednik časopisa European Review of Economic History, leta 2016 postal član 'Cliometric Society', akademske organizacije posameznikov, ki jih zanima uporaba ekonomske teorije in statističnih tehnik pri raziskovanju zgodovine ekonomije. Leta 2010 mu je Kraljeva irska akademija podelila zlato medaljo, ki jo prejmejo le tisti, ki so na njenem področju osvojili mednarodno priznan odličen akademski dosežek.

Zaupa ji Bernie Sanders

Stephanie Kelton, svetovalka za gospodarstvo v Sandersovi predsedniški kampanji 2016, ustanoviteljica in glavna urednica najbolje uvrščenega bloga New Economic Perspectives ter članica mreže ameriških najboljših mislecev TopWonks, bo ena osrednjih govornic drugega dne Poslovne konference Portorož. Njeno raziskovalno strokovno znanje zajema področja poslovanja ameriške centralne banke, fiskalne politike, socialne varnosti, mednarodnih finance in politike zaposlovanja.

Več o obeh govorcih in predvsem vselej najnovejše informacije o Poslovni konferenci Portorož, ki bo letos potekala 17. in 18. novembra, najdete na spletni strani konference, kjer je mogoča tudi prijava. Prijava do 16. septembra prinaša 25-odstotni popust na kotizacijo. 


Več iz teme: