Dolenjske podjetnike bo na 'olimpijske' izzive pripravil selektor risov Nik Zupančič

Čas branja: 1 min
08.09.2016  06:11  Dopolnjeno: 09.09.2016 11:58

Na Dolenjskem forumu Financ, ki bo 14. septembra v Novem mestu, bomo odkrivali priložnosti za razvoj regije. Prav posebno spodbudo pa bo dolenjskim podjetnikom, ki se bodo zbrali na tem brezplačnem dogodku, zagotovil selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič.

Dolenjske podjetnike bo na 'olimpijske' izzive pripravil selektor risov Nik Zupančič

Obveščaj me o novih člankih:  

Dolenjski forum bodo otvorili direktor in glavni urednik časnika Financ Peter Frankl, župan občine Novo Mesto Gregor Macedoni ter direktor tamkajšnje območne enote Zavarovalnice Triglav Edo Povhe, v nadaljevanju pa bo Frankl v pogovoru s predsednikom uprave Darsa Tomažem Vidicem skušal dobiti odgovore glede urejanja tamkajšnje cestne problematike.

Dolenjski forum bo odprl tudi vprašanja, katerih kadrov primanjkuje dolenjskemu gospodarstvu in kakšne so rešitve, ter kako se bodo razvijali izvozni velikani. Novinar časnika Finance Borut Hočevar bo kadrovska vprašanja odpiral s predstavniki Zavoda RS za šolstvo, Šolskega centra Novo mesto, Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine ter Območne obrtno-podjetniške zbornice, medtem ko bo smeri razvoja iskal skupaj s predstavniki TPV-ja, Krke in drugimi.

Nenazadnje bodo izpostavljeni tudi primeri uspešnih dolenjskih podjetjih – Roletarstva MedleSmartNinje in Medenega butika Voglar – ki bodo morda ponudila navdih za rast in uspeh drugim podjetjem v regiji. Prav poseben navdih pa bo dolenjskim podjetnežem ponudil Nik Zupančič, glavni dirigent velikega uspeha slovenske hokejske reprezentance, ki se je pred kratkim že drugič uvrstila na največji turnir – olimpijske igre. 

Celoten program brezplačnega dogodka, ki bo 14. septembra 2016 od 17. ure dalje potekal na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje v Novem mestu, je dostopen na spletni strani foruma, kjer je mogoče opraviti tudi brezplačno prijavo.