Nekdanji glavni ekonomist Deutche Bank na PKP o Evropi po Brexitu

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
12.09.2016  14:53  Dopolnjeno: 14.09.2016 15:08

Znan je program 18. Poslovne konference Portorož, ki bo na misiji odprave barikad še enkrat več gostila odmevne svetovne in domače strokovnjake.

Nekdanji glavni ekonomist Deutche Bank na PKP o Evropi po Brexitu

Obveščaj me o novih člankih:  

PKP se je v preteklih letih oblikovala v osrednji gospodarski dogodek v Sloveniji, ki razpravlja o aktualnih temah z odmevnimi, vplivnimi in uglednimi sogovorniki. Letos ne bo nič drugače.

Thomas Mayer, ustanovitelj in direktor raziskovalnega inštituta Flossbach von Storch, višji član pri Centru za finančne študije ter nekdanji glavni ekonomist pri skupini Deutsche Bank, bo nagovoril vprašanje Evrope po Brexitu. Ker se pri svojem delu ukvarja z raziskavami o evropski finančni integraciji in vprašanjih, povezanih s trenutnim finančnim trgom, bo zagotovo ponudil vpogled v nadaljnje delovanje EU in spremembe, ki so pred nami.

Stephanie Kelton, glavna ekonomistka v proračunskem odboru senata ZDA in svetovalka za gospodarstvo v predsedniški kampanji Bernieja Sandersa, bo razkrivala medsebojne vplive ZDA in Evrope. Cormac Ó Gráda, zaslužni profesor ekonomije na Univerzi v Dublinu pa bo podal svojevrsten pogled na »barikade«: »Ne smemo dopustitit, da bi znova prišli do točke, ko bomo postali 'ljudožerci',« poudarja avtor knjige knjige Famine: A Short History in Eating People is Wrong, and Other Essays on Famine, Its Past, and Its Future.

V teh razmerah povečanega tveganja bo PKP izpostavila tudi izkušnje globalnega vlagatelja, o katerih bo spregovoril Manfred Puffer, generalni direktor podjetij Bear Stearns International Limited in J. P. Morgan Markets Limited, nekdanji svetovalec Apollo Global Management.

O drugačnem (?) Balkanu bosta razmišljala Anja Quiring, regionalna direktorica za jugovzhodno Evropo nemškega Haus der Deutschen Wirtschaft, in Petar Ćorluka, direktor in lastnik Violete, BiH. Aktualne izzive slovenskih podjetij bodo na okrogli mizi odstirali slovenski menedžerji, medtem ko bo pogled v prihodnost (Evrope in Slovenije v letu 2017)  podal vselej aktualni Veljko Bole, višji svetovalec, EIPF.

Nenazadnje bo izpostavljeno tudi področje trženja izdelkov v tveganih razmerah oz. izdelkov, ki jih zaznamujejo sočasne prekinitve na trgu. Zanimive izkušnje in poglede bodo z udeleženci PKP delili generalni direktor Interacoustics Carsten Kind, nekdanji podpredsednik Nokie Martin Sandelin ter nekdanji vodja blagovne znamke in poslovnega razvoja pri podjetju Lego Christian Maygaard.

Celoten program je objavljen na spletni strani 18. Poslovne konference Portorož, kjer je mogoča tudi prijava – do 16. septembra je še mogoča zgodnja prijava!