5 nasvetov za uspešno pridobitev financiranja

Čas branja: 1 min
21.09.2016  07:00

Beno Stern, eden izmed največjih strokovnjakov s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU pri nas, je z nami delil 5 ključnih točk, ki jih mora naša prijava izpolnjevati, da bo na razpisu uspešna.  

5 nasvetov za uspešno pridobitev financiranja

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Beno Stern dodaj

V evropskem finančnem okvirju 2014–2020 ima Slovenija na voljo 3,2 milijarde evrov za področje kohezije in približno milijardo za razvoj podeželja. Skupaj je to več kot štiri milijarde evrov na strani decentraliziranih programov, ki so na voljo za črpanje slovenskim podjetjem in institucijam.

Katere prijave so najuspešnejše, smo zato povprašali Bena Sterna, enega izmed največjih strokovnjakov s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU pri nas. Sledi njegov seznam petih ključnih točk:

  1. Skladnost projektne ideje z razpisom: konkretneje -  s cilji razpisa, delovnim programom in politikami, na katerih temelji razpis ter razpisnimi pogoji.
  2. Inovativna ideja z jasno uporabno vrednostjo, multiplikacijskim in trženjskim potencialom.
  3. Kakovosten delovni in finančni načrt projekta: strukturiran in logičen delovni načrt in finančni načrt projekta, skrbno izbrani partnerji.
  4. Trajnost in učinkovitost:tTrajnostna naravnanost in učinkovitost predvidenih rezultatov.
  5. Natančnost in privlačnost: konciznost zapisa in atraktivna vizualizacija vsebinske predstavitve (grafične ponazoritve, struktura …).

 

Beno Stern, MBA, eden izmed največjih strokovnjakov s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU in projektnega menedžmenta evropskih projektov v Sloveniji, bo znanje glede uspešnih priprav projektov delil z udeleženci seminarja Kako do uspešne priprave evropskega projekta – administrativno, vsebinsko in finančno načrtovanje, ki bo potekal 28. septembra. Vse podrobnosti o vsebinah in prijavi najdete na spletni strani seminarja.


Več iz teme: