Stern: »Pozabljamo na vizualno atraktivnost prijave«

Čas branja: 1 min
26.09.2016  07:00

V seriji prispevkov na temo uspešne pridobitve nepovratnih sredstev financiranja projektov smo izpostavili že najrazličnejše vidike uspešnih (pa tudi neuspešnih) prijav, ostaja nam le še poudarek pomena vizualne predstavitve.

Stern: »Pozabljamo na vizualno atraktivnost prijave«

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Beno Stern dodaj
Stern dodaj

Na vizualno predstavitev v prijavah za nepovratna evropska sredstva prepogosto pozabljamo, ugotavlja Beno Stern, a poudarja, da je tudi ta vidik zelo pomemben: »Vizualna predstavitev prijavljenega primera in oblikovna atraktivnost prijave je pomembna iz več razlogov: Najprej zato, ker zagotavlja enovitost in preglednost projektne vloge ter rdečo nit projekta. Zagotavlja tudi hitrejše prepoznavanje in razumevanje empiričnih podatkov, tehničnih utemeljitev in procesnih tokov. Morda še posebej pomembna pa je zaradi vizualne percepcije ocenjevalcev, procesa organiziranja, integriranja in interpretiranja informacij. Zavoljo subjektivnosti ocenjevalcev pravzaprav v procesu ocenjevanja.«

Preberite tudi:

 

Beno Stern, MBA, eden izmed največjih strokovnjakov s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU in projektnega menedžmenta evropskih projektov v Sloveniji, bo znanje glede uspešnih priprav projektov delil z udeleženci seminarja Kako do uspešne priprave evropskega projekta – administrativno, vsebinsko in finančno načrtovanje, ki bo potekal 28. septembra. Vse podrobnosti o vsebinah in prijavi najdete na spletni strani seminarja.


Več iz teme: