CFO ima v digitalni preobrazbi ključno vlogo

Čas branja: 1 min
02.10.2016  22:28

Digitalizacija ni »buzzword«, je realnost. Prinaša vrsto prednosti pa tudi tveganj, ki jih mora CFO poznati zaradi pomembnosti tehnologije in podatkov, ki vplivajo na to, kako podjetja delujejo. 

CFO ima v digitalni preobrazbi ključno vlogo

Obveščaj me o novih člankih:  

Na te izzive bo odgovarjala brezplačna konferenca CFO v digitalni dobi, ki bo 13. oktobra v Ljubljani. Sistemi za upravljanje poslovnih procesov so namreč eno od področij, od katerih imajo lahko podjetja velike koristi, treba pa se je odločiti, katere procese je smiselno outsourcati in katere obdržati.

Primer Meditrade

Na konferenci bo predstavljena študija primera podjetja Meditrade, ki je vzpostavilo nov sistem za upravljanje procesov pri javnih naročilih. S kakšnimi izzivi so se v procesu vzpostavitve soočali in kakšne prednosti jim novi sistem prinaša, bosta pojasnila direktor podjetja Andrej Močan ter poslovni svetovalec za pisarniške rešitve v Canon Adria Aleksander Bende.

Smiselno?

Kakšne so sicer novosti in trendi na področju business process outsourcinga bo na dogodku predstavila Nevenka Kržan iz svetovalnega podjetja KPMG Slovenija, medtem ko bodo o smiselnosti outsourcinga poslovnih procesov v pogovoru z direktorjem in glavnim urednikom Časnika Finance Petrom Franklom razmišljale najfinančnica leta 2015 - direktorica finančno računovodske službe v Steklarni Hrastnik Magdalena Šurina, direktorica finančne funkcije in pooblaščenka uprave za upravljanje s tveganji v podjetju ETI Elektroelement Nadja Zorko ter izvršna direktorica za področje financ, kontrolinga in informatike v Elektru Maribor Andreja Zelenič Marinič.