Pametna mesta: priložnosti tudi za manjše kraje

Čas branja: 1 min
06.10.2016  13:13  Dopolnjeno: 06.10.2016 13:15

Pametna mesta niso samo prestolnice in velemesta, pač pa tudi manjši kraji, bo pokazal dogodek časnika Finance Gorenjski forum v sredo, 12. oktobra.

Pametna mesta: priložnosti tudi za manjše kraje

Obveščaj me o novih člankih:  

Pametna mesta, pametne skupnosti, pametna industrija. Takšen bo naslov pogovora, ki bo med drugim prinesel odgovore na vprašanja, kako bodo nove tehnologije in novi organizacijski prijemi spremenili življenje v mestih in kakšne poslovne priložnosti to prinaša.  

Priložnosti se pojavljajo tudi v manjših krajih, zato vabimo na dogodek tudi prebivalce drugih gorenjskih mest, ne samo Kranja. Sodelovali bodo državna sekretarka na ministrstvu za javno upravo Tanja Bogataj, glavni direktor Iskratela Željko PuljićJanez Bešter s Fakultete za elektrotehniko in Rok Šimenc, direktor BSC, Poslovno podpornega centra.

Celotno srečanje bo sestavljeno iz več dogodkov. Glavni urednik Financ Peter Frankl bo vodil pogovor z enim najprodornejših slovenskih direktorjev zadnjih let, direktorjem družbe Knauf Insulation Tomažem Laniškom. Podjetje je maja lani s 25-milijonsko naložbo v modernizacijo proizvodne linije pripomoglo k izboljšanju zraka na Gorenjskem, smo poročali v članku Knauf bi v Škofjo Loko spet vložil 25 milijonov! A ga čaka nekaj ovir …

Obeta se nam tudi edinstven pogovor s stand up komikom Klemnom Bučanom. Raziskali bomo namreč poslovni model stand up komika. Kako, kot pravijo mladi, komiki monetizirajo svojo dejavnost?

Rokom Roblekom z ene večjih družinskih kmetij na Gorenjskem bomo med drugim govorili o poslovanju kmetije in položaju mladih kmetov.

V pogovoru z Urošem Zupancem, direktorjem podjetja ZUJA, pa bomo izvedeli, kako je mogoče uspeti v tekstilni branži.

Večer bomo končali s še enim duhovitim sogovornikom, ultratriatloncem Mirom Kregarjem. Povedal nam bo, kako je varno plaval med ljudožerskimi morskimi psi, in razložil še številne druge pripetljaje z najdaljših vzdržljivostnih preizkušenj na svetu.

Začeli bomo 12. 10. ob 17.00 v stavbi Mestne občine Kranj na Slovenskem trgu 1. Vstop je prost, prosimo le, da opravite brezplačno prijavo.