Oglasno sporočilo

Žitov kruh in pecivo iz slovenske pšenice

Čas branja: 1 min
13.10.2016  08:53

V družbi Žito, ki sodi med največja pekarska podjetja pri nas, bodo tudi letos kupcem na slovenskem trgu zagotavljali ponudbo vsega kruha in pekovskega peciva iz izključno domače pšenice.

Žitov kruh in pecivo iz slovenske pšenice

Od 15. septembra dalje v Žitu več kot 100 vrst kruha, toasta in pekovskega peciva ponujajo iz najkakovostnejše 100 % slovenske pšenice. Ti izdelki so označeni s posebnim rdečim znakom »100 % slovenska pšenica«, da jih kupci hitreje prepoznajo na polici. Potrošniki z nakupom takšnih izdelkov poznajo izvor hrane, hkrati pa s tem podpirajo lokalne, slovenske pridelovalce. Poleg tega uporaba domače pšenice zaradi  krajše verige omogoča lažjo sledljivost surovin. Sledljivost surovin v Žitu zagotavljajo s strogim sistemom vodenja varnosti živil, ki temelji na mednarodno priznanih standardih in certifikatih. Vsako surovino pred prevzemom pregledajo, kakovostne parametre moke pa preverjajo v vseh nadaljnjih postopkih priprave in peke. V Žitu imajo na lokaciji v Mariboru največje zmogljivosti za shranjevanje žit v Sloveniji. Tako so blizu slovenske žitnice – Prekmurja, pot od polja do mlina pa je na ta način krajša, cenovno ugodnejša in trajnostna. S krajšanjem transportnih poti družba Žito ugodno vpliva tudi na zmanjšanje onesnaženosti zraka.

O prvovrstni kakovosti Žitovih izdelkov pričajo številne prejete nagrade. Žito je v vseh letih ocenjevanja za kruhe in pekovske izdelke, ki vsako leto poteka na Gospodarski zbornici Slovenije, skupno prejelo že 239 zlatih priznanj. To jih postavlja na mesto prvega peka na domačem trgu z največ osvojenimi priznanji.

Več informacij o nagradah in prejetih priznanjih za Žitove kruhe najdete tukaj.