Poznate trende s področja letnih razgovorov?

Čas branja: 1 min
19.10.2016  08:00

Podjetja se vse pogosteje odločajo tudi za polletne razgovore, pravi Maja Vukasović Ljubičić.

Poznate trende s področja letnih razgovorov?

Obveščaj me o novih člankih:  

Profesorica Maja Vukasović Ljubičić, znanstvena raziskovalka, svetovalka in predavateljica na področju menedžmenta in komunikacijskih veščin z dolgoletnimi izkušnjami iz prakse, izpostavlja nekaj trendov s področja letnih razgovorov, ki veljajo že vrsto let:

  1. Podjetja letne razgovore ponovno uvajajo in jih dosledno izvajajo z vsemi zaposlenimi:  Podjetja letne razgovore ponovno uvajajo, čeprav so jih vmes deset ali več let opustila. Dosledno jih izvajajo z vsemi zaposlenimi, ne zgolj z vodstvenim kadrom, kot je to bila še desetletje nazaj pogosta praksa v slovenskih družbah.
  2. Podlaga so ključne kompetence zaposlenih: Kot podlaga za pogovor o individualni delovni uspešnosti se vse bolj uveljavljajo ključne kompetence zaposlenih, ki jih je družba opredelila za svoje zaposlene.
  3. Polletni razgovori: Veliko družb se odloča za polletne (vmesne) preglede dogovorjenega oz. dogovorov sklenjenih na letnih razgovorih. Gre pravzaprav za 'mini letne razgovore', ki jih izvajajo na pol leta.

 

Profesorica Maja Vukasović Ljubičić bo 26. oktobra letos vodila seminar v organizaciji Poslovne Akademije Finance Kako se pripraviti in uspešno izvesti letni razgovor. Ljubičićeva je po študiju psihologije ter obče lingvistike delovne izkušnje in znanja s področja menedžmenta in komunikacije najprej pridobivala kot svetovalka pri velikem ameriškem svetovalnem podjetju Hewitt Associates, potem kot kadrovska direktorica v HERMES SoftLabu. Zadnja leta je kot zasebna znanstvena raziskovalka, svetovalka in predavateljica na področju menedžmenta in komunikacijskih veščin pomagala mnogim podjetjem in posameznikom pri razvoju in uvajanju najsodobnejših rešitev za zagotavljanje poslovne uspešnosti in odličnosti.