V EU je le 1 % vseh avtobusov električnih

Čas branja: 1 min
09.11.2016  12:38  Dopolnjeno: 09.11.2016 12:45

Raziskava svetovnega trga električnih avtobusov ni namenjena le podjetjem, ki se ukvarjajo z električnimi avtobusi, ampak vsem podjetjem v hitrorastočih panogah, kjer so tehnološke spremembe velike, in v tistih panogah, ki so usmerjene h končnim uporabnikom.

V EU je le 1 % vseh avtobusov električnih

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Na Poslovni konferenci Portorož, ki bo potekala 17. in 18. novembra, bo predstavljena raziskava Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, ki je obravnavala svetovni trg električnih avtobusov. »Direktno ničelno emisijo v mestih omogočajo samo električni avtobusi. V EU je le 1 % vseh avtobusov električnih, pričakuje se, da bo to precej naraslo - do leta 2020 na kar 230.000 električnih avtobusov, danes jih je pravzaprav relativno malo«, pravi dr. Matjaž Koman z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Raziskava ni namenjena le podjetjem, ki se ukvarjajo z električnimi avtobusi, ampak vsem podjetjem v hitrorastočih panogah, kjer so tehnološke spremembe velike, in v tistih panogah, ki so usmerjene h končnim uporabnikom. »Pri proizvodnji avtobusa se proizvajalci usmerjajajo predvsem na končne uporabnike. V avtobusih pričakujemo, da bomo lahko imeli brezplačni internet, da bomo imeli možnost polnjenja telefonov pa tudi npr., da boš lahko na avtobusni postaji naročil hrano in jo na drugi postaji prevzel«, je povedal Koman. 


Več iz teme: