Oglasno sporočilo

Pomgrad stavi na tradicijo ponudbe celovitih in kakovostnih gradbenih storitev

Čas branja: 1 min
11.11.2016  09:18  Dopolnjeno: 11.11.2016 13:40

Družba Pomgrad se odlikuje po doslednosti, strokovnosti, kakovosti, ambicioznosti in vrednotah, ki zagotavljajo vrhunske gradbene rešitve.  Zato se v zadnjih nekaj letih vseskozi uvrščajo med vodilna slovenska gradbena podjetja, vse bolj so na projektih prisotni tudi v regiji.

Pomgrad stavi na tradicijo ponudbe celovitih in kakovostnih gradbenih storitev

Kljub težkim razmeram s katerimi se v zadnjih letih sooča panoga gradbeništva, Pomgrad posluje dobro. V letu 2015 so tako na nivoju skupine ustvarili 125 milijonov EUR konsolidiranih prihodkov od prodaje  ter konsolidirani čisti poslovni izid v višini 4,3 milijona EUR. Po objavi revidiranih bilančnih podatkov za poslovno leto 2015 je bilo podjetje Pomgrad uvrščeno v najožji izbor finančno stabilnih in zanesljivih podjetij. Pomgrad je v ta izbor uvrstila Prva bonitetna agencija d.o.o., ki zbira in obdeluje finančne podatke in presoja bonitete gospodarskih subjektov. »Na tej osnovi so nam izdali certifikat finančne zanesljivosti. To je mednarodno priznana listina, s katero lahko podjetje v svojem poslovnem okolju izkazuje, da je finančno trden in zanesljiv partner«, pravi predsednik uprave, Igor Banič.

Med pomembnejšimi projekti v letošnjem letu so za družbo zagotovo gradnja odseka AC Draženci - Gruškovje, pravkar zaključena izgradnja centralne čistilne naprave Domžale - Kamnik, sodelovanje pri gradnji akumulacijskega bazena za HE Brežice, obnova voziščne konstrukcije in objektov na odsekih Arja vas – Šentrupert, gradnja obvozne ceste mimo Aerodroma Jožeta Pučnika, ki bo zajemala tri krožišča in ločeno kolesarsko stezo.  Podjetje se s projekti prebija tudi v regijo, predvsem v Avstrijo in na Hrvaško, kjer že gradi večji kampus v Varaždinu.

Čut za lokalno skupnost in svoje zaposlene podjetje izraža preko različnih družbeno odgovornih projektov, sponzorstev predvsem športnim klubom in donacij socialno šibkejšim ter dogodkov in implementacije različnih aktivnosti za zaposlene.