Oglasno sporočilo

Skupina SIJ – z znanjem in naložbami do globalne konkurenčnosti

Čas branja: 1 min
16.11.2016  09:33  Dopolnjeno: 16.11.2016 09:37

V skupini SIJ tudi v zaostrenih zunanjih razmerah poslujejo uspešno, finančno stabilno in z dobičkom. Ključni so znanje, inovacije, naložbe in družbena odgovornost.

Skupina SIJ – z znanjem in naložbami do globalne konkurenčnosti

Skupina SIJ za svoje inovativne projekte prejema številne nagrade in ostaja trdno na slovenskem inovativnem vrhu.

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina. S svojimi proizvodi z visoko dodano vrednostjo -  nerjavna pločevina, orodno paličasto jeklo, specialna debela pločevina in legirana orodna jekla zaseda vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupino SIJ poleg metalurške (osnova dejavnost) sestavlja še prehrambna dejavnost (naložba v Perutnino Ptuj), ki skupaj zaposlujeta okrog 7.000 zaposlenih v Sloveniji in tujini. Skupina SIJ je v prvem polletju 2016 zabeležila prihodke v višini 413,9 milijona evrov, poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) v višini 60,1 milijona evrov ter čisti poslovni izid v višini 24,6 milijona evrov. Skupina je s svojimi izdelki prisotna ne več kot 80 svetovnih trgih in sodi med največje slovenske izvoznike.

Inovativnost in izobraževanje

Skupina SIJ je s svojimi inovativnimi projekti znova prepričala in ostaja trdno na slovenskem inovativnem vrhu. Družba SIJ Acroni/Razvojni center Jesenice (RCJ) je prejela zlato priznanje za inovacijo brezkislinskega čiščenja valjane pločevine, medtem ko je družba Metal Ravne za svoji inovaciji prejela srebrno in bronasto priznanje. Oktobra 2016 pa so se odprla vrata SIJ Izobraževalnega centra, v katerem bo več kot 7.000 zaposlenih pridobivalo strokovno znanje in kompetence z najrazličnejših področij. V centru bodo spodbujali tudi sodelovanje z drugimi izobraževalnimi ustanovami in nadgrajevali že vzpostavljena sodelovanja.

acroni-0076-582c1aa4b388c-582c1aa4b9a27.jpg
Sij Acroni je največji evropski proizvajalec debele nerjavne pločevine.

Družbena odgovornost

Skupina SIJ je predana dolgoročnemu sodelovanju z URI Soča, kjer se naše donacije oplemenitijo na najlepši način. Poleg tega aktivno podpira programe množičnega športa ter številne humanitarne in izobraževalne projekte, usmerjene v širše ozaveščanje o metalurgiji in jeklarstvu ter razvojnem potencialu širše panoge. Skupina SIJ je prek partnerstva z Olimpijskim komitejem Slovenije ter prek sponzorstva biatlonske reprezentance in članskega Hokejskega kluba SIJ Acroni Jesenice privržena tudi slovenskemu vrhunskemu športu.