Začenja se 18. Poslovna konferenca Portorož. Se vidimo?

Čas branja: 1 min
17.11.2016  12:30
Danes se v Portorožu začenja 18. Poslovna konferenca Portorož, ki jo organizirata Ekonomska fakulteta v Ljubljani in Poslovna akademija Časnika Finance. Pod imenom Svet barikad. Odpravimo jih! Se bo konferenca osredotočala tudi na to, kako bo izvolitev Donalda Trumpa za ameriškega predsednika vplivala na Evropo pa tudi kakšna bo Evropa po brexitu.
Začenja se 18. Poslovna konferenca Portorož. Se vidimo?
Foto: Jure Makovec

Obveščaj me o novih člankih:  

"Odpraviti je treba barikade v glavah. To ni nič novega," je na novinarski konferenci pred letošnjo Poslovno konferenco Portorož (PKP) dejal Peter Frankl, glavni urednik in direktor Časnika Finance.

Celoten program konference si lahko ogledate tu.

Koga boste lahko poslušali?

Glavni govornik na Poslovni konferencPortorož bo Thomas Mayer, nekdanji glavni ekonomist pri skupini Deutsche Bank, ki bo govoril o posledicah brexita za Evropo. Kot je že povedal v našem intervjuju, "bodo gospodarske posledice brexita za Veliko Britanijo dolgoročno negativne. Za EU tudi, a mislim, da manj kot za Veliko Britanijo."

Ena izmed glavnih govornic bo tudi Stephanie Kelton, vplivna ameriška ekonomistka in svetovalka ameriškega predsedniškega kandidata Bernieja Sandersa. Z njo bomo analizirali, kakšen bo svet z Donaldom Trumpom.

Na konferenci bodo med drugim govorili tudi Christian Majgaard, ki je dolga leta delal v igračarskem podjetju Lego, Martin Sandelin, nekdanji podpredsednik finske Nokie, pa Manfred Puffer iz Apolla

Pogovore z njimi si lahko pred konferenco preberete tu:

(intervju) Manfred Puffer, Apollo: S priložnostmi v Sloveniji smo zadovoljni, pa tudi finančni sektor nam je všeč

(intervju) ZDA, Kanadi in Avstraliji je uspelo prav zaradi migrantov

Christian Majgaard, ex Lego: Kako narediti izdelek tako legendaren, kot so lego kocke

(intervju) Kolikokrat greste na led? Učite se iz napak Nokie!

(intervju) Kako prepričati kupce, da sploh potrebujejo vaš izdelek?

(intervju) Ali se na Balkanu da kaj zaslužiti?