Darko Brlek in Vladimir Rukavina - nagrajenca Financ za posebne dosežke v gospodarstvu 2016

Čas branja: 1 min
17.11.2016  21:23  Dopolnjeno: 17.11.2016 21:28
Prvi dan 18. Poslovne konference Portorož, ki poteka pod naslovom Svet barikad. Odpravimo jih!, se je zaključil s podelitvijo Nagrade Časnika Finance za posebne dosežke v gospodarstvu za leto 2016.
Darko Brlek in Vladimir Rukavina  - nagrajenca Financ za posebne dosežke v gospodarstvu 2016

Obveščaj me o novih člankih:  

Nagrado Časnika Finance za posebne dosežke v gospodarstvu za leto 2016 sta prejela direktor Narodnega doma Maribor in oče festivala Lent Vladimir Rukavina ter  umetniški vodja in direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek, umetnika in poslovneža podiranja pregrad, saj znata tenkočutno povezati državo, podpornike umetnosti iz gospodarstva, umetnost samo in korist celotne skupnosti, vključujoč tudi celotno gospodarstvo. 

»Rukavina in Brlek sta dobršen del svojega delovnega življenja posvetila menedžmentu v kulturi. In tu sta oba skozi vrsto let pokazala, da ta del menedžmenta ni sestavljen iz uradniškega nabiranja proračunskih sredstev za izvedbo kulturnih programov, temveč sta znala povezovati in še vedno povezujeta gospodarstvo z umetnostjo. Prav zaradi tega izjemnega talenta gospodarstvu dajeta posebno širino, občinstvu obeh festivalov pa premnogo kulturno-umetniških utrinkov, brez katerih bi življenje vseh nas bilo precej siromašnejše. Povsem upravičena je hvala, da sta tako Ljubljanski festival kot Lent pomembna za celotno slovensko gospodarstvo in državo. Rukavina in Brlek jasnita obzorja, dajeta navdih in ne nazadnje pomembno pripomoreta tudi k prepoznavnosti Slovenije«, je še zapisano v obrazložitvi nagrade, ki je namenjena tistim posameznikom in organizacijam, ki ključno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje.

Podelitev nagrade je zaokrožila prvi dan 18. Poslovne konference Portorož, osrednjega gospodarskega dogodka v državi, katerega temeljno poslanstvo je izobraževanje poslovnežev, interaktivna izmenjava znanj, izkušenj, mnenj in pogledov na aktualna gospodarska in poslovna vprašanja v širšem gospodarskem prostoru. Z več kot 400 udeleženci prvega dne konference je svoje poglede o Evropi po brexitu delili Thomas Mayer, nekdanji glavni ekonomist pri Deutsche Bank in višji član pri Centru za finančne študije, Frankfurt na Majni, na portoroškem odru pa so se zvrstili še Cormac O Grada, Manfred Puffer, Anja Quiring, Enzo Smrekar, Petar Ćorluka in Veljko Bole. Vrhunec drugega dne konference bo predavanje Stephanie Kelton, gospodarske svetovalke v predsedniški kampanji senatorja Bernieja Sandersa, o medsebojnih vplivih ZDA in Evrope. Predstavljeni bosta raziskavi Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani o TTIP ter svetovnem trgu električnih avtobusov (Tjaša Redek in Matjaž Koman), smernice za trženje izdelkov, ki jih zaznamujejo sočasne prekinitve na trgu (Carsten Kind, Christian Majgaard in Martin Sandelin), menedžerji pa bodo predstavili izzive, s katerimi se soočajo v trenutnem poslovnem okolju (Robert Trnovec, Maria Anselmi, Roman Gomboc, Edi Kraus in Zvonimir Mršić), 18. Poslovna konferenca Portorož se bo zaključila s pogovorom s predsednikom vlade RS dr. Miroslavom Cerarjem.