Kako biti modno poslovna?

Čas branja: 3 min
23.11.2016  14:54
Ob robu Poslovne konference Portorož je potekalo tudi predavanje Poslovno oblačenje, na katerem je stilistka Jana Koteska opozorila na klasična pravila oblačenja v poslovnem svetu in obenem predstavila sveže modne smernice in kombinacije.
Kako biti modno poslovna?
Foto: Jernej Lasic

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jana Koteska dodaj

Jana Koteska je v sklopu predavanja Poslovno oblačenje predstavila modne kose iz trgovine XYZ Premium Fashion Store in opozorila na klasična pravila oblačenja v poslovnem svetu. Ta so sicer že stalnica, a je hkrati skozi izbrane stajlinge predstavila tudi sveže zamisli, ki jih lahko poslovne ženske uporabijo za vsakodnevne delovne obveznosti in večerna srečanja. Stajlingi so še vedno v okvirih poslovnega oblačenja, a z malce več domišljije in kančkom drznosti, ki pa sta v poslovnem svetu vedno dobrodošla. Jana Koteska ob tem poudarja, da je naš način oblačenja vsekakor odvisen od delovnega mesta, ki ga opravljamo in od sporočila, ki ga preko oblačil želimo predati okolici. 

Klasični kostim, ki nam je sicer blizu v temnejših barvah in strogih potezah, je Jana Koteska zamenjala s kompletom suknjiča in krila, ki sta bolj razgibanega kroja in v puder roza barvi. Škornji do kolen ali še bolje - čez, so modni trend te sezone, ki lahko zamenjajo klasični salonar. Če škorje obujemo za poslovne obveznosti, moramo paziti, da peta ni preveč visoka. Pod suknjičem je izbrala puli v temo modri barvi s čipkastim detajlom. »Čipke so še vedno v trendu in jih lahko dodajamo tudi k dnevnemu stajlingu«, opozarja Koteska in predlaga, da si za bolj prefinjen videz čez ramena poveznimo šal oziroma imitacijo krzna v podobnem odtenku kot kostim. Tak stajling je hkrati eleganten, svež in v trendu.

V marelično-pudrastem odtenku je Jana Koteska predstavila še en stajling tako za dnevne kot za večerne obveznosti. »Enostavna obleka, ki je pod prsmi črne barve in lepo pada ob telesu, je tudi dobra prevara za oči, saj telo optično podaljša od nog navzgor«, pojasnjuje. V zgornjem delu obleka očara z elegantnim vratnim izrezom in podrobnostmi volančkov, ki so dodani tudi na robu rokavov. Mehak plašč klasičnega kroja zaradi barve deluje mladostno in lahkotno ter je prava poživitev za turobne jesenske dni. K obleki se podajo enostavni čevlji s peto. 

Elegantne črne hlače na rob so že lansko leto dobile širše hlačnice in so modne tudi v tem letu. Dolžina naj bo okoli gležnjev, svetuje Koteska, zraven pa obujemo zaprte čevlje s peto, ki so bili v njenem 'PKP stajlingu' bež barve, da so se ujemali z barvo ponča. Pončo je hvaležen kos oblačila, vedno pride prav za dodatno plast v hladnejših dneh - oblečemo ga lahko tudi čez tanjšo jakno. K hlačam se lepo poda svetla srajca s pentljo ob vratu in dolgimi, nabranimi rokavi. Linijo telesa lahko pri tem stajlingu dodatno poudarimo s pasom, še izpostavlja priznana stilistka. 

Gležnji z debelejšo (in udobnejšo) peto so že jesenske in zimske stalnice. Tudi pri poslovni modi si lahko privoščimo vzorce - le da z njimi ne pretiravamo in so v bolj umirjenih tonih. Krilo cvetličnega potiska lahko kombinirate s črnim pulijem in z brezrokavnikom, ki ima spredaj dodano pravo krzno. Barve na krilu so lahko dodatna inspiracija za izbiro dodatkov. Pas v bordo barvi in torbica v pečeni barvi lepo zaključita celotno podobo stajlinga. Jana Koteska tak stajling svetuje za bolj kreativno delovno mesto ali večerno druženje. 


Več iz teme: