Kako hitro do zdravja?

Čas branja: 1 min
09.12.2016  09:16
Ko se pojavijo težave z zdravjem, si želimo vsi isto: čim prej okrevati. In da nam pri tem nekdo prijazno in učinkovito pomaga.
Kako hitro do zdravja?

Pri teku se iz vašega kolena zasliši neobičajen zvok. Spremljajoča bolečina je znak, da bo potrebna takojšnja pomoč zdravnika. V roke ste dobili napotnico za slikanje z magnetno resonanco s hitro obravnavo.

Kako naprej? Če imate sklenjeno le osnovno zdravstveno zavarovanje, vam ne bo preostalo drugega, kot da doplačate razliko, ki znaša 30 % vrednosti storitve. S sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem vam razlike ne bo treba plačati, vendar boste morali na slikanje čakati do 3 mesece.

Kako vam lahko pomaga dodatno zdravstveno zavarovanje?

Paket CZO vsebuje dve vrsti zavarovanj. Zavarovanje Specialisti+ zagotavlja hiter dostop do specialističnih pregledov, diagnostike, zdravil, ambulantnih posegov ter ambulantne rehabilitacije. Zavarovanje Operacije pa v primeru operacije, opravljene v Sloveniji ali državah EU in Švici, izplača dogovorjeno denarno nadomestilo ter nudi asistenco pri organizaciji operacije.

Ob poškodbi kolena, kot ponazarja naš primer, se bo vaša pot do okrevanja pričela s klicem na Zdravstveno točko. V le nekaj dneh vam bodo uredili slikanje z magnetno resonanco. Dogovorili se bodo še za pregled pri ortopedu, če bi bilo treba, pa tudi za artroskopijo kolena in kontrolni pregled. Z obveznim oziroma dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem bi na vse naštete storitve čakali 150 dni, s CZO pa le 14.

Več vsebin za varen in brezskrben vsakdan lahko preberete na strani Vse bo v redu.