(podkast) Stečajne dražbe niso bavbav. Tu boste izvedeli, kako lahko sodelujete

Čas branja: 1 min
03.01.2017  07:25
Na stečajni dražbi je neredko mogoče opraviti ugoden nakup, zlasti nepremičnin. Na kaj naj bo pozoren kupec, predvsem tisti, ki se na dražbo odpravlja prvič?
(podkast) Stečajne dražbe niso bavbav. Tu boste izvedeli, kako lahko sodelujete

Obveščaj me o novih člankih:  

»Kupujte z lastnimi sredstvi, banka vam pri tem ne bo pomagala. Že pred vstopom v dvorano si določite najvišjo ceno, ki ste jo pripravljeni ponuditi in od nje ne odstopite. Ko kupite, morate vedeti, kaj boste s kupljeno stvarjo naredili,« svetuje Benjamin Leskovec iz CSO, Poslovnega klub Replika.

»Preverite svoje finančne sposobnosti. Če pa greste na dražbi prek svojih finančnih zmožnosti, potem v predpisanem roku 90 dni zberite sredstva, da vam varščina ne zapade,« pa dodaja Branko Đorđević, stečajni upravitelj z dolgo kilometrino. Med drugim je vodil tudi stečaj Mure.

Z Đorđevićem in Leskovcem smo govorili na okrogli mizi konference Podjetniški forum. Konferenco vsako leto decembra organizira Poslovna akademija Finance in pomeni zaključek serije regionalnih forumov časnika Finance. Tudi letos jih bomo pripravili sedem

V polurnem pogovoru z Đorđevićem in Leskovcem smo temeljito spoznali stečajne dražbe: kako potekajo, kdo so kupci in kdo prodajalci, kako se na dražbo in tekmece pripraviti in, kar je najpomembnejše: kateri nakupi so lahko najbolj ugodni.

Celoten pogovor smo objavili tudi na kanalu novega podkasta časnika Finance. V iTunesu ga najdete pod imenom Casnik Finance, poslovni dnevnik. Vabljeni k poslušanju in naročilu na podkast.