(podkast) Kaj se lahko o vodenju in razvoju podjetja naučite od Nokie?

Čas branja: 2 min
18.01.2017  11:00
(podkast) Kaj se lahko o vodenju in razvoju podjetja naučite od Nokie?
Foto: Jernej Lasic

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Martin Sandelin dodaj
Nokia dodaj
Nokia Group dodaj

Martin Sandelin je bil v Nokii skoraj tri desetletja, od leta 1983 do 2012, od leta 1994 pa je bil podpredsednik v Nokia Group, kjer je skrbel za korporativno trženje, odnose z vlagatelji … Spremljal je vzpon in poznejši padec Nokie, ki je še leta 2009 imela skoraj 40-odstotni tržni delež na trgu mobilnih telefonov. Na poslovni konferenci v Portorožu je predstavil svoj pogled na ključne aktivnosti, na katere morajo biti podjetja pozorna, da jih ne povozi čas.

»Nokijin telefon z zaslonom na dotik je bil le telefon z dodatno funkcijo, ki ni ustvarila nove uporabniške izkušnje ob klicanju in pošiljanju sporočil. Pri iphonu pa je bil zaslon na dotik nujen za vse dodatne funkcije, ki jih je telefon imel,« je povedal v intervjuju.

Podkast si lahko naložite tudi na telefon - v iTunesu ga najdete na kanalu Časnik Finance. Če imate tudi sami teme ali predloge, o katerih bi v podkastih želeli izvedeti in slišati več, nam to sporočite bodisi na Facebooku, Twitterju ali na email katerega naših novinarjev!

 


Več iz teme: