Kako od kopice energetskih meritev do uporabnih informacij in učinkovitih odločitev

Čas branja: 1 min
26.01.2017  11:58  Dopolnjeno: 26.01.2017 12:07
Na letošnje Dneve energetikov prihaja Vilnis Vesma, svetovno priznan strokovnjak za ravnanje z energijo in eden vodilnih pri razvoju novih metod in pristopov. Na interaktivni delavnici bo na primerih svežih projektov pokazal, kako je mogoče z novimi zmogljivimi metodami ter oblikovanjem ustreznih energetskih kazalnikov odkriti in določiti prioritete za izvajanje ukrepov in doseganje prihrankov energije.
Kako od kopice energetskih meritev do uporabnih informacij in učinkovitih odločitev
Foto: Jernej Lasič

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Na letošnje Dneve energetikov, ki bodo 11. in 12. aprila v Portorožu, prihaja tudi Vilnis Vesma, vodilni britanski coach za energetski menedžment, ki bo na interaktivni delavnici na primerih svežih projektov pokazal, kako je mogoče z novimi zmogljivimi metodami ter oblikovanjem ustreznih energetskih kazalnikov odkriti in določiti prioritete za izvajanje ukrepov in doseganje prihrankov energije.

Vesma je svetovno priznan strokovnjak za ravnanje z energijo in eden vodilnih pri razvoju novih metod in pristopov. Študiral je na oddelku za tehniške znanosti na Univerzi v Oxfordu. Zaposlil se je v sektorju oskrbe z električno energijo, nato se je izšolal za gospodarjenje z energijo. Štiri leta je bil energetski menedžer v lokalni upravi, po nekaj letih dela v industriji pa je postal samostojni predavatelj in coach. Redno vodi izobraževalne delavnice o gospodarjenju z energijo, ureja pa tudi spletne strani o tej temi. Več let že uspešno organizira izobraževanja in usposabljanje energetskih menedžerjev. Ukvarja se zlasti z analizo in poročanjem energetskih podatkov.

Več o letošnjem programu Dnevov energetikov, ki bodo potekali pod naslovom Čista energija za vse - utopija ali že realnost?, si lahko preberete na www.dnevi-energetikov.si/program/, kjer je mogoča tudi prijava. Še do 24. februarja pa zbiramo prijave na razpis za tradicionalne energetske nagrade časnika Finance. Več o nagradah: www.dnevi-energetikov.si/razpis-2017/.

 


Več iz teme: