5 ključnih točk uporabe novih SRS

Čas branja: 1 min
08.02.2017  20:00  Dopolnjeno: 08.02.2017 20:10
V veljavi so novi slovenski računovodski standardi (SRS), po katerih zdaj prvič pripravljamo računovodske izkazi in davčni obračun za 2016, kar je potrebno oddati do 31.marca 2017.
5 ključnih točk uporabe novih SRS
Foto: PhotoBylove

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Ena izmed pomembnih novosti, ki jih pri pripravi davčnih obračunov za 2016 morate poznati, so računovodske usmeritve, ki jih je potrebno definirati v internih aktih. Priznana strokovnjakinja s področja davkov in računovodstva Božena Macarol bo na seminarju "Kako lahko še v zadnjem hipu z novimi SRS, novimi računovodskimi usmeritvami in internimi akti vplivate na poslovni izid" med drugim predstavila, kako lahko s tem vplivate na poslovni izid. Zaradi novih PSR (pravila skrbnega računovodenja), ki so stopili v veljavo skupaj s SRS (slovenski računovodski standardi), je treba poznati tudi novi pomen verodostojnosti knjigovodskih listin, ki veljajo v davčnih postopkih in v postopkih pred sodišči.

5 ključnih točk uporabe novih SRS

Seminar, ki bo v organizaciji Akademije Finance potekal 22. februarja na Gospodarki zbornici Slovenija, bo obravnaval 5 ključnih točk, in sicer: 

  • konkretni primeri uporabe SRS 2016, ne samo naštevanje določb iz novih predpisov,
  • kako novi SRS vplivajo na davčno osnovo gospodarskih družb,
  • vse pasti knjižb po SRS 2016,
  • kako spremeniti notranje akte zaradi spremembe SRS in PSR,
  • kako novi PSR vplivajo na verodostojne listine in poslovne knjige.

 

 

 


Več iz teme: