Na Finančno konferenco prihaja avtor knjižne uspešnice Ekonomija dobrega in zla

Čas branja: 2 min
22.02.2017  07:00
Tomáš Sedláček, popularni češki ekonomist in predavatelj, avtor svetovne uspešnice Ekonomija dobrega in zla, bo glavni govornik 34. Finančne konference. Eden najvplivnejših svetovnih mislecev bo z udeleženci konference delil svoj pogled na finančne izzive sveta in Evrope.
Na Finančno konferenco prihaja avtor knjižne uspešnice Ekonomija dobrega in zla
Tomáš Sedláček

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Vaclav Havel dodaj
Yale dodaj
ČSOB dodaj

Tomáš Sedláček je Slovenijo obiskal ob izidu knjige Ekonomija dobrega in zla iz leta 2012, leta 2014 je na Slovenskem knjižnem sejmu osebno prevzel nagrado za najboljšo tujo poslovno knjigo. Na Finančni konferenci si tako lahko obetamo nadvse pronicljiv pogled človeka, ki »ruši stereotipe«, kot je v predgovoru k Ekonomiji dobrega in zla zapisal Václav Havel.

Avtor večkrat nagrajene svetovne uspešnice, ki je bila prevedena v 17 jezikov, se je leta 2015 uvrstil na seznam 100 najvplivnejših svetovnih mislecev, že pri svojih 24 letih pa je postal ekonomski svetovalec češkega predsednika Václava Havla. Kasneje je postal član Nacionalnega gospodarskega sveta, svetovalnega organa češkega predsednika vlade. V času njegovega študija na univerzi Yale v ZDA, katere štipendist je bil, ga je Yale Economic Review uvrstil med peterico najperspektivnejših mladih ekonomistov na ameriških tleh. Trenutno je zaposlen kot vodilni makroekonomski strateg pri Češki nacionalni banki ČSOB, predava na Karlovi univerzi v Pragi in je član uprav številnih neprofitnih organizacij. Sedláček je tudi član programskega sveta za novo ekonomsko razmišljanje pri Svetovnem gospodarskem forumu.

Celoten program 34. Finančne konference si lahko ogledate na spletni strani www.fkonferenca.si.

 


Več iz teme: