Kakšne so energetske storitve v Avstriji?

Čas branja: 1 min
28.02.2017  10:41  Dopolnjeno: 28.02.2017 10:43
O tem ter inovacijah na področju energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije v industriji bo na Dnevih energetikov spregovoril Herbert Lechner iz Avstrijske agencije za energijo, ki je vrsto let sodeloval tudi pri preoblikovanju avstrijskega energetskega sistema.
Kakšne so energetske storitve v Avstriji?
Foto: Petmal

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

11. in 12. aprila bodo v Portorožu potekali že 19. Dnevi energetikov, osrednji energetski dogodek v državi. Osrednji govorec konference bo Herbert Lechner, namestnik direktorja Avstrijske agencije za energijo, višji svetovalec za razvoj energetske politike in odgovoren za znanstveni in strateški razvoj te institucije.

Lechner bo na Dnevih energetikov naslovil vprašanje izzivov za prihodnost, predstavil rezultate raziskave trendov energetske učinkovitosti v Avstriji ter na praktičnih primerih s področja učinkovite rabe energije predstavil kako ta znanja uspešno uporabiti pri vsakodnevnem delu.

Herber Lechner ima bogate izkušnje z energetskega področja. Preden se je pridružil agenciji, je bil zaposlen na Oddelku za energijo Zveznega ministrstva za gospodarstvo in na Avstrijskem inštitutu za raziskave. Na položaju energetskega svetovalca avstrijski zvezni in deželni vladi je več let sodeloval pri preoblikovanju avstrijskega energetskega sistema. To vključuje oblikovanje tržno usmerjenih strategij za izboljšanje vloge obnovljivih virov in energetske učinkovitosti ter izvajanje okvirnih pogojev in ukrepov za doseg državnih in mednarodnih ciljev in obveznosti. Je avtor mnogih energetskih študij za avstrijske in mednarodne stranke, vključno z Evropsko komisijo, ter predavatelj energetskih in podnebnih vsebin v Avstriji in drugod.

Več o letošnjem programu Dnevov energetikov si oglejte na spletni strani konference.


Več iz teme: