V Idriji bodo postavili hranilnike energije

Čas branja: 1 min
13.03.2017  10:49  Dopolnjeno: 13.03.2017 10:57
V okviru japonsko-slovenskega projekta Nedo bodo v Idriji med drugim postavili velike hranilnike za skladiščenje električne energije. Več na dogodku Idrijski forum v četrtek, 16. marca.
V Idriji bodo postavili hranilnike energije
Foto: Dunja Wedam/STO

Obveščaj me o novih člankih:  

Projekt Nedo je futuristični projekt, ki bo omogočil optimizacijo rabe in proizvodnje električne energije, in je velika zgodba o pametnih omrežjih. Ta japonsko-slovenski projekt bo razdeljen na dve fazi. V prvi fazi bodo na območju Elektra Celje in Elektra Maribor postavili elektroenergetsko infrastrukturo, ki bo prek optičnega omrežja omogočila zbiranje in nadzor podatkov.

Druga faza pa pomeni izgradnjo dveh pametnih mest. Eno je že izbrano, to je Idrija. V Idriji bodo med drugim postavili tudi hranilnike energije, v katerih bodo skladiščili električno energijo, pridobljeno v sončnih elektrarnah, za čas, ko ni sonca, piše v svojem prispevku V Idriji se rojeva nova velika gospodarska zgodba Borut Hočevar

Kaj bo projekt Nedo prinesel Idriji, njenemu prebivalstvu in gospodarstvu in tudi vsej Sloveniji, bomo med drugim govorili na dogodku Financ Idrijski forum. Na okrogli mizi bodo sodelovali direktor družbe ELES Aleksander Mervar, direktor Kolektor Sisteha Stojan Kokošar, direktor in partner družbe SmartCity Blaž Golob in idrijski župan Bojan Sever.