Z Zdravstveno polico brez čakalnih vrst

Čas branja: 1 min
13.03.2017  22:52
Z Zdravstveno polico brez čakalnih vrst

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Vzajemna dodaj

Zavarovanje Zdravstvena polica, ki ga ponuja Vzajemna, omogoča veliko več kot zgolj hitro obravnavo in zagotavlja lažji in hitrejši dostop do zdravstvenih storitev. Vzajemna za zavarovanca v celoti pripravi načrt zdravljenja in mu pomaga vse od začetka do zaključka zdravljenja. Organizirajo obisk pri zdravniku specialistu in poskrbijo za hitro organizacijo operativnega posega. Tako lahko zavarovanci hitro začnejo z zdravljenjem, pri čemer jim ni treba skrbeti za stroške.

V nadaljevanju vam predstavljamo primer 35-letne gospe, ki ima sklenjeno Zdravstveno polico z mesečno premijo 25,91 evra. Zaradi poškodbe kolena obišče svojega osebnega zdravnika. Ta jo napoti k specialistu ortopedu, ki jo na pregled naroči čez šest mesecev.

Vendar pa ima pri Vzajemni sklenjeno zavarovanje Zdravstvena polica, s kritjem specialističnih zdravstvenih storitev in operativnih posegov. Zato pokliče v njihov asistenčni center, kjer ji pregled v njihovi mreži uredijo v petih dneh. Pregled za samoplačnike stane 80 evrov, za gospo stroške pokrije zavarovalnica. Ortoped jo napoti na specialistični pregled MRI, na katerega se čaka povprečno 125 dni. V mreži Vzajemne preiskavo opravi v tednu dni. Zanj bi kot samoplačnica odštela 230 evrov, vendar stroške krije zavarovalnica.

MRI pregled pokaže poškodbo, potrebna bo operacija kolena, na katero je čakalna doba okoli 190 dni. V Vzajemni za gospo pridobijo tri ponudbe za operacijo – na njeno željo dve iz tujine in eno od slovenskega ponudnika. Za operacijo bi kot samoplačnica odštela okoli 1500 evrov. Izbere ponudnika, pri katerem pride na vrsto v dveh tednih. Po opravljeni operaciji gre zvečer že domov. Zavarovalnica stroške poravna neposredno izvajalcu.

Bistveni prednosti, ki ju nudi zavarovanje Zdravstvena polica, sta torej: poleg visokih cen storitev v samoplačniških ordinacijah se zavarovanci lahko izognejo tudi zelo dolgim čakalnim dobam v sistemu javnega zdravstva.

Več informacij o zavarovanju najdete na spletni strani Vzajemne ali pokličite na brezplačno številko 080 20 60.


Več iz teme: