Družba BTC s čisto energijo do prihrankov in zelene prihodnosti

Čas branja: 1 min
17.03.2017  09:23  Dopolnjeno: 17.03.2017 09:28
Družbena odgovornost in trajnostna rast prihajata v ospredje delovanja organizacij po vsem svetu. S tem postaja izboljševanje učinkovitosti energetske verige čedalje večja priložnost za ustvarjanje konkurenčne prednosti. Možnosti za ustvarjanje energetskih prihrankov in razbremenitev okolja se zavedajo tudi v družbi BTC. Samo v 2016 so izvedli 21 energetskih projektov in zmanjšali izpuste ogljikovega dioksida za skupno 4.868.345 kilogramov.
Družba BTC s čisto energijo do prihrankov in zelene prihodnosti

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
BTC dodaj
Miha Mermal dodaj
Atlantis dodaj
Millenium dodaj

V družbi BTC si prizadevajo za delovanje, ki je hkrati poslovno uspešno, pa tudi okoljsko in družbeno odgovorno. »Energija se pretvarja iz ene oblike v drugo, dobro pa se vrača z dobrim. To dobesedno drži za učinkovito rabo energije. V družbi BTC zato nenehno iščemo možnosti za energetske izboljšave, prihranke in nadaljnji razvoj« pojasnjuje Miha Mermal, direktor poslovne enote Misija: Zeleno.

V 2016 je družba BTC s tremi sončnimi elektrarnami in soproizvodnjo toplotne energije proizvedla 1.760.760 kWh zelene energije. Poleg tega je s projekti s področja učinkovite rabe energije prihranila 9.044.876 kWh energije. Od tega je tri četrtine prihrankov prispeval sistem izkoriščanja presežne toplotne energije družbe AquafilSLO za ogrevanje Vodnega mesta Atlantis. Ta projekt poteka od decembra 2015 in si je na 18. Dnevnih energetikov prislužil Energetsko nagrado 2016. Po enakem sistemu se od konca leta 2016 ogreva tudi Športni center Millenium, ki obeta razbremenitev okolja za dodatnih 201.000 kilogramov ogljikovega dioksida letno.

Čista energija, ki je rdeča nit letošnjih 19. Dnevov energetike, se že dodobra pretaka po družbi BTC. Podpora konferenci je tako priložnost za seznanitev z najnovejšimi tehnološkimi trendi in iskanje navdiha, ki ga poganja zelena energija.


Več iz teme: